Järkyttävä salakuljetusyritys – talosta löytyi jättimäisessä takavarikossa yli 10 000 uhanalaista kilpikonnaa

Sädekilpikonnat ovat erittäin pitkäikäisiä, vanhin tiedetty yksilö on elänyt 188-vuotiaaksi.

Sädekilpikonnat ovat erittäin pitkäikäisiä, vanhin tiedetty yksilö on elänyt 188-vuotiaaksi. (Kuva WWF-Madagaskar)

Konnia oltiin salakuljettamassa Madagaskarilta lemmikeiksi eri puolille maailmaa.

SALAKULJETUS Madagaskarilla on takavarikoitu yli 10 000 äärimmäisen uhanalaista Astrochelys radiata -sädekilpikonnaa suuressa takavarikossa. Kilpikonnia oltiin salakuljettamassa lemmikeiksi eri puolille maailmaa.

Luonnonvaraisten kilpikonnien pyydystäminen ja myyminen on laitonta. Elossa olleet takavarikoidut kilpikonnat on kuljetettu hoitoon.

Kilpikonnat löydettiin Lounais-Madagaskarilta sijaitsevasta talosta nimettömän vihjeen perusteella. Kaikkiaan 10 196 löydetystä kilpikonnasta 9 760 oli elossa, ja ne on siirretty Mangilyn kilpikonnakeskukseen, jossa ne puhdistetaan, nesteytetään, ruokitaan ja hoidetaan kuntoon ennen luontoon palauttamista.

Kilpikonnat löydettiin tästä talosta Lounais-Madagaskarilta.
Kilpikonnat löydettiin tästä talosta Lounais-Madagaskarilta. (Kuva Famari)

Takavarikko ja kilpikonnien luontoon palauttaminen on Madagaskarin viranomaisten, paikallisyhteisöjen, kansallispuistojen ja WWF:n yhteistyön tulosta. Salakuljettajia odottaa oikeudenkäynti.

– Erittäin surullisen tapauksesta tekee se, että nämä kilpikonnat ovat äärimmäisen uhanalaisia ja niitä elää luonnonvaraisina vain Madagaskarilla, sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen.

Sädekilpikonnia uhkaavat laiton villieläinkauppa, pyydystäminen ruoaksi sekä elinympäristöjen katoaminen. Sädekilpikonnat ovat erittäin pitkäikäisiä, vanhin tiedetty yksilö on elänyt 188-vuotiaaksi.

Sädekilpikonnilla käytävässä laittomassa kansainvälisessä kaupassa liikkuu isot rahat: kilpikonnia myydään jopa yli 3000 euron hintaan yksilöltä.

Kaikkiaan 10 196 löydetystä kilpikonnasta 9 760 oli elossa.
Kaikkiaan 10 196 löydetystä kilpikonnasta 9 760 oli elossa. (Kuva Famari)

Kommentoi Facebookissa