Nuoret kannustetaan etsimään ratkaisuja parempaan tulevaisuuteen – kymppitonnin palkinnot

Uusi Millennium Youth Prize järjestetään isomman sisarensa, miljoonan euron Millennium-teknologiapalkinnon hengessä.

Uusi Millennium Youth Prize järjestetään isomman sisarensa, miljoonan euron Millennium-teknologiapalkinnon hengessä. (Kuva Aino Huovio)

Millennium Youth Prize on uusi teknologiakilpailu 14–18-vuotiaille nuorille.

TIEDE Aalto-yliopisto ja Tekniikan Akatemia TAF järjestävät ensimmäistä kertaa teknologiakilpailun 14–18-vuotiaille nuorille. Millennium Youth Prize kutsuu nuoria esittämään ratkaisuja globaaleihin ajankohtaisiin haasteisiin terveysteknologian ja uusien kestävän kehityksen energiaratkaisujen aloilta.

Kilpailijat vastaanottavat haasteet Aallon professoreilta Heikki J. Niemiseltä, Anton Kuzykilta, Mari Lundströmiltä ja Peter Lundilta.

– Haluamme tällä kilpailulla innostaa nuoria teknologian ja innovaatioiden pariin ja löytämään uudenlaisia ratkaisuja. Nuorilla ihmisillä on avaimet ihmiskunnan parempaan tulevaisuuteen, toteaa Aalto-yliopiston vararehtori Tuija Pulkkinen.

Kilpailijat voivat lähettää ratkaisunsa joko kirjallisina selvityksinä, videoina, prototyyppeinä tai niiden yhdistelminä. Arviointikriteerejä ovat tieteellisyys, luovuus, innovatiivisuus ja toteuttamiskelpoisuus.

Uusi Millennium Youth Prize järjestetään isomman sisarensa, miljoonan euron Millennium-teknologiapalkinnon hengessä: kilpailun alat ovat samoja kuin aiempien vuosien Millennium-voittajien alat.

Parhaat työt kutsutaan Aalto-yliopiston kampukselle marraskuussa 2018 Junction-tapahtumaan, jossa asiantuntijoista koostuva tuomaristo julistaa voittajat. Palkintoina jaetaan yhteensä 10 000 euroa. Kilpailuaika on 23.5.–4.11.2018

Lisätietoa Millenium Youth Prizesta löydät tästä.

  • Videolla #MillenniumYouthPrize 2018: ”Miten varastoida energiaa?”

Kommentoi Facebookissa