Jarno ”Paroni” Saarisen tarina televisiosarjaksi – ratamoottoripyöräilyn legenda menehtyi Monzassa

Soili Karme oli Jarno Saarisen puoliso ja kilpauran keskeinen tukija.

Soili Karme oli Jarno Saarisen puoliso ja kilpauran keskeinen tukija. (Kuva Funfar)

Kansainvälinen draamasarja kuvaa ratamoottoripyöräilyn maailmaa Jarno Saarisen tarinan kautta.

DRAAMASARJA Suomalaisen ratamoottoripyöräilylegenda Jarno Saarisen tarinasta on suunnitteilla kansainvälinen draamasarja. Saarinen oli ensimmäinen suomalainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari voitettuaan 250-kuutioisten maailmanmestaruuden vuonna 1972.

Draamasarjan tapahtumat sijoittuvat Suomen lisäksi Italiaan ja Keski-Eurooppaan. Sen keskeisiä henkilöitä ovat suomalaiset, italialaiset ja brittiläiset kilpa-ajajat, jotka yhdessä perheineen kiersivät kilpailusta toiseen. Sarja kuvaa aikakauden ratamoottoripyöräilyn maailmaa Saarisen tarinan kautta.

Sarja saa ensi-iltansa vuonna 2021 tai 2022 ja sen tuottaa Funfar Oy -tuotantoyhtiö. Sarjan yhteistyökumppanina on Yleisradio ja sen kehittelyä on tukenut Suomen Elokuvasäätiö. Käsikirjoittajina toimivat Sami Keski-Vähälä ja italialainen Valerio D’Annunzio. Taustatutkimuksessa on avustanut Soili Karme, joka oli sarjan tapahtumien aikaan Jarno Saarisen puoliso ja kilpauran keskeinen tuki.

Paroni-lempinimellä tunnettu Jarno Saarinen nousi lajin huipulle aikana, jolloin suuri osa kuskeista oli amatöörejä. Suomalainen tunnettiin uransa alkuaikoina siitä, että hän viritti ja huolsi oman moottoripyöränsä. Saarinen haastoi lajia silloin hallinneen italialaisen moninkertaisen mestarin Giacomo Agostinin.

Jarno Saarisen kohtaloksi koitui kuolemaan johtanut onnettomuus Monzan radalla Italiassa 1973.

Lue myös: Urheilijaeläke myönnettiin viidelle – ratamoottoripyöräilyn legenda Teuvo Länsivuori sai täyden eläkkeen

Kommentoi Facebookissa