Jehovan todistajien valtakunnansalin sytyttäjän motiivi – ”Seurakunnan jäsen on puhunut pahaa”

Epäilty oli käyttänyt rakennuksen sytyttämiseen palavaa nestettä, rakennus tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi.

Epäilty oli käyttänyt rakennuksen sytyttämiseen palavaa nestettä, rakennus tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi. (Kuva Fotolia)

Epäilty on kohdistanut seurakunnan jäseneen vainoamista ja häntä epäillään myös pahoinpitelystä.

TUHOTYÖ Poliisin perjantaina 24.8. kiinni ottama henkilö on vangittu Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä epäiltynä törkeään tuhotyöhön ja törkeän tuhotyön yritykseen, jotka teoista epäilty on kuulusteluissa myöntänyt. Pöytyän Yläneellä Hinnerjoentiellä sijaitseva Jehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui tulipalossa kauttaaltaan.

Epäilty on euralainen keski-ikäinen mieshenkilö, joka on ollut seurakunnan jäsen, mutta eronnut toiminnasta joitakin vuosia sitten. Epäilty ei ole kohdistanut uhkailua suoraan seurakuntaa kohtaan, mutta on kohdistanut yksittäiseen seurakunnan jäseneen jonkinasteista vainoamista ja häntä epäillään seurakunnan jäseneen kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Epäilty on kertonut teolleen motiiviksi sen, että seurakunnan jäsen on puhunut hänestä pahaa ja levitellyt hänestä perättömiä tietoja. Palon sytyttäminen liittyi vangitun kertoman mukaan edellä mainittuihin seikkoihin, eikä ollut suoraan kohdistunut seurakuntaa tai sen toimintaa vastaan.

Poliisi pääsi epäillyn jäljille, kun pahoinpitelyn uhriksi joutunut seurakunnan jäsen otti poliisiin yhteyttä. Poliisi otti epäillyn kiinni ja kuulusteluissa hän myönsi teon sekä kertoi yksityiskohtaisesti, miten teko oli tehty. Epäilty oli käyttänyt rakennuksen sytyttämiseen palavaa nestettä, rakennus tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi.

Lue myös: Jehovan todistajien valtakunnansalin tuhotyö selvisi – entinen seurakuntalainen sytytti tulipalon

Kommentoi Facebookissa