Jesse Puljujärven kausi ohi – enemmän odotetaan

Jesse Puljujärvi on palannut Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä

Jesse Puljujärvi palasi Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä. (Kuva AOP)

Jesse Puljujärven ja Edmonton Oilersin pudotuspelit päättyivät suoraan neljässä ottelussa.

JÄÄKIEKKO Edmonton Oilersin kausi NHL:ssä päättyi maanantaina, kun Winnipeg Jets voitti Oilersin jatkoerässä 4-3. Pudotuspelisarjan Jets vei nimiinsä tylyin lukemin 4-0.

Oilers oli pudotuspeleissä ehdoton pettymys. Joukkue suli käsittämättömästi, eivätkä tähtihyökkääjät Connor McDavid ja Leon Draisaitl päässeet toivotulle tasolle. Joukkueen tehot olivat tällä kaudella muutenkin yhä liikaa hehkutetun kovia tehoja mättäneen ykkösketjun varassa.

Oilersin paluuta NHL:n huippujoukkueeksi on ennustettu vuosien ajan, kun seura 2010-luvulla pääsi monena vuotena varaamaan tulevia tähtiä ensimmäisten joukossa, mutta toistaiseksi menestyksen ennustajat ovat olleet sutta huutaneita paimenpoikia.

Suomalaisittain Oilersin kaudessa ilahduttivat Jesse Puljujärven otteet ainakin siinä valossa, että hän pystyi osoittamaan pystyvänsä pelaamaan NHL:ssä. Kausi 2019-2020 sekä SM-liigan viime syksyn pelit Kärpissä tekivät Puljujärvelle hyvää. Tällä kaudella hän oli selvästi valmiimpi pelaaja NHL:n haasteisiin.

Puljujärveä pidettiin Kanadassa pari vuotta sitten jo menetettynä lupauksena. Kolmessa kaudessa hän ei tahtonut sopeutua NHL:n vaatimuksiin.

Jälkiviisaana voi sanoa Puljujärven olleen 18-vuotiaana syksyllä 2016 liian nuori NHL-peleihin. Hänen olisi kannattanut pysytellä Kärpissä vielä parin vuoden ajan.

Nyt Puljujärvi on ottanut askeleen eteenpäin. Hän on 23-vuotiaana tasolla, jolla pystyy vakiinnuttamaan paikkansa NHL-joukkueessa.

Puljujärven kaltaisella NHL:n ykköskierroksen varaukselta numero neljä pitäisi olla potentiaalia kuitenkin vielä paljon parempaan. Hänen tehopisteensä runkosarjassa olivat 55 ottelussa 15+10=25 ja pudotuspeleissä neljässä ottelussa 1+1=2. Enemmän odotetaan ja Puljujärvellä on yhä paljon parannettavaa myös kiekottomassa pelaamisessa.

Oilersilla on potentiaalia parempaan. Tulevalla kaudella joukkueen pelaajamateriaalilla on mahdollista mennä huomattavasti pidemmälle kuin pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Puljujärveltä edellytetään tason nostoa. Eikä pelkästään Oilersin, vaan Suomen olympiajoukkueen tapauksessa.

Ei todellakaan ole itsestäänselvyys, että Puljujärvi valittaisiin Leijonien olympiajoukkueeseen Pekingiin. Suomella on noin parikymmentä hyökkääjää, jotka realistisesti taistelevat olympiapaikoista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Sarjat nopeasti poikki – Mikko Rantanen ja Tuukka Rask jatkoon NHL:ssä

Kommentoi Facebookissa