Sarjat nopeasti poikki – Mikko Rantanen ja Tuukka Rask jatkoon NHL:ssä

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa.

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa. (Kuva AOP)

Mikko Rantanen ja Tuukka Rask loistivat, kun Colorado Avalanche ja Boston Bruins varmistivat paikkansa NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle.

JÄÄKIEKKO Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin edustama Colorado Avalanche on edennyt toiselle kierrokselle NHL:n pudotuspeleissä. Colorado kukisti sunnuntaina St. Louis Bluesin vieraissa 5-2 ja voitti ottelusarjan voitoin 4-0.

Colorado paineli jatkoon suoraan voitoin 4-0. Avalanche kohtaa toisella kierroksella joko Vegas Golden Knightsin tai Minnesota Wildin.

St. Louis meni toisessa erässä 1-0 -johtoon, mutta Colorado teki kolme seuraavaa maalia. Kaukalon ykköstähdeksi valittu Rantanen (1+1) viimeisteli voittomaaliksi muodostuneen 3-1 -osuman Nathan MacKinnonin (1+1) ja Gabriel Landeskogin (1+1) esityöstä.

Rantanen keräsi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vakuuttavat tehot 1+6. Myöskin vahvassa roolissa olleen Donskoin saldo neljästä ottelusta oli 2+1.

St. Louisin tappio tiesi puolustaja Niko Mikkolan ja maalivahti Ville Husson kauden päättymistä. Mikkola pelasi tänä keväänä ensimmäiset NHL:n playoff-ottelunsa. Hän kirjautti neljässä kamppailussa yhden syöttömerkinnän.

Tällä kaudella ensimmäiset NHL-ottelunsa pelannut Husso toimi jokaisessa ottelussa Bluesin luukkuvahtina. Hän meni tällä kaudella joka tapauksessa eteenpäin pystyttyään murtautumaan Bluesin kokoonpanoon.

Tuukka Rask vahvassa iskussa

Maalivahti Tuukka Rask sekä tähtihyökkääjät Patrice Bergeron ja David Pastrnak olivat Boston Bruinsin pelaajista liekeissä, kun joukkue löi Washington Capitalsin vieraissa 3-1 ja eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle. Boston vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-1.

Kaukalon ykköstähdeksi valittu Rask venyi kiekon eteen 40 kertaa. Hän päästi kahdessa viimeisessä ottelussa kummassakin vain yhden kiekon taakseen.

Washington on Stanley Cup -mestaruutensa 2018 jälkeen tippunut pudotuspeleistä jokaisella kolmella kerralla heti ensimmäisellä kierroksella. Capitalsin tapauksessa voidaan ehdottomasti puhua alisuorittamisesta.

Capitalsin putoaminen jatkosta loi tietysti ilmoille spekulaatioita Aleksander Ovetshkinin mahdollisesta liittymisestä Venäjän MM-kisajoukkueeseen. Hän ei kuitenkaan MM-kaukaloihin tule, koska NHL-sopimus on katkolla.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Jääkiekon MM-kisoissa raju alku – Ruotsi, Kanada ja Tshekki nollakerhossa

Kommentoi Facebookissa