Jo toinen törkeä rattijuopumus – maineikkaan bussiyhtiön omistajalle vankeutta

Suomen tieverkostossa varsin näkyvän bussiyhtiön toimitusjohtaja Martti Paunu tuomittiin 80 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Suomen tieverkostossa varsin näkyvän bussiyhtiön toimitusjohtaja Martti Paunu tuomittiin 80 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen. (Kuva AOP)

Tällä kertaa oikeus katsoi, että rangaistusta ei voida tuomita ehdollisena.

RATTIJUOPUMUS Maineikkaan tamperelaisen bussiyhtiön omistaja ja toimitusjohtaja Martti Paunu, 68, on tuomittu 80 päivän vankeusrangaistukseen törkeästä rattijuopumuksesta. Rangaistus tuomittiin ehdottomana.

Martti Paunu autoili alkoholin vaikutuksen alaisena viime kesäkuussa. Alkoholia oli hengitysilmassa 1,03 mg litrassa uloshengitettyä ilmaa.

– Olosuhteet ovat olleet sellaiset, että rikos on ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, koska ajo on tapahtunut yleisillä teillä, toteaa käräjäoikeus tuomiossaan.

Martti Paunu ei kärähtänyt ratista ensimmäistä kertaa. Hänet tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen vuonna 2018. Tällä kertaa oikeus katsoi, että rangaistusta ei voida tuomita ehdollisena.

Ehdoton vankeusrangaistus voidaan muuttaa yhdyskuntapalveluksi, johon Paunu on todettu soveltuvaksi. Tämänpäiväinen tuomio annettiin kirjallisessa menettelyssä.

Lue myös: Poliisi pysäytti täydessä paperilastissa törmäilleen rekan – kuljettaja ajoi huumeissa

Kommentoi Facebookissa