HJK jatkaa europelejään syyskuussa – tässä lohkovaiheen vastustajat

HJK juhlii maalia

HJK juhlii maalia. (Kuva AOP)

HJK:n lohkovastustajat uudessa Konferenssiliigassa tulevat Itävallasta, Israelista ja Armeniasta.

JALKAPALLO HJK taipui Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella turkkilaiselle Fenerbahcelle tylyin lukemin yhteismaalein 2-6. Tappiostaan huolimatta HJK jatkaa europelejään syyskuussa uudessa kilpailussa Konferenssiliigassa.

Konferenssiliiga perustettiin Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan rinnalle Euroopan kolmossarjaksi, jotta pienempien jalkapallomaiden seurat voisivat pelata enemmän kansainvälisiä pelejä ja päästä paremmille rahapalkinnoille. Mukana Konferenssiliigassa on myös suurten jalkapallomaiden joukkueita, kuten AS Roma, Tottenham ja Union Berlin.

HJK vältti arvonnassa suurseurat. Vastustajiksi arvottiin HJK:lle itävaltalainen LASK Linz, israelilainen Maccabi Tel Aviv sekä armenialainen Alashkert Jerevan.

Pelaajabudjettinsa perusteella HJK on lohkon heikoin joukkue. Maccabi operoi 24,50 miljoonan euron pelaajabudjetilla ja LASK 16 miljoonalla. Alashkertin yhteenlasketut pelaajapalkat ovat 3-4 miljoonan euron välillä.

HJK:n tämän kauden pelaajabudjetti on 1,7 miljoonaa euroa. Varsinkin Maccabin ja LASK:n budjetteja katsellessa HJK vaikuttaisi olevan suorastaan väärässä sarjassa.

Konferenssiliigassa on mahdollista kuitenkin rikastua. Jo pelkkä pääsy sarjaan, minkä HJK varmisti pääsemällä Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle, tuo HJK:lle noin kolmen miljoonan euron bonuspotin. Se on paljon rahaa, kun ajatellaan, että HJK:n taustayhtiön HJK Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 3,2 miljoonaa euroa.

Konferenssiliigasta HJK:lla on mahdollisuus tienata myös lisäbonuksia. Jokaisesta pisteestä olisi luvassa satoja tuhansia euroja.

Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelut pelataan torstaisin. Pelipäivät ovat 16.9., 30.9., 21.10., 4.11., 25.11. ja 9.12. Tarkempi ohjelma selviää lähipäivinä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:lle tyly tappio – ei mitään jakoa Turkin huippuryhmää vastaan

Kommentoi Facebookissa