Lauri Markkanen vaihtaa NBA-seuraa – isot rahat kyseessä

Lauri Markkanen on Suomen ainoa NBA-pelaaja (Kuva: AOP)

Lauri Markkanen on Suomen ainoa NBA-pelaaja. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen uusi seura NBA:ssa on Cleveland Cavaliers.

KORIPALLO ESPN:n toimittaja Adrian Wojnarowski kertoo, että saamiensa tietojen mukaan Lauri Markkanen siirtyy NBA:ssa Chicago Bullsista Cleveland Cavaliersiin. Markkanen on osana isompaa pelaajakauppaa, jossa osallisena on myös Portland Trail Blazers.

Kaupassa liikkuvat isot rahat. Markkasen sopimuksen hinta on Clevelandille ESPN:n tietojen mukaan 67 miljoonaa dollaria. Cleveland Cavaliers on tarjonnut Markkaselle nelivuotista sopimusta.

Markkanen aloitti NBA:ssa 2017 Chicago Bullsissa. Hänen NBA-uransa käynnistyi vakuuttavasti, vaikka Bulls ei menestynytkään.

Parin viime kauden aikana Markkasella on ollut vaikeampaa. Hän on kärsinyt loukkaantumisista, mutta tiettävästi hän ei ole ollut tyytyväinen asemaansa Bullsissa.

Nyt Markkanen pääsee Cleveland Cavaliersissa aloittamaan puhtaalta pöydältä. Cavaliers panostaa Markkaseen niin ison summan, että luvassa hänelle lienee seurassa isompi rooli.

Cleveland Cavaliers pelasi NBA:n finaaleissa neljästi peräkkäin 2015-2018 ja kohtasi niissä joka kerta Golden State Warriorsin. Mestaruuden Cavaliers voitti 2016.

Cavaliersissa pelasi huippuvuosina Ohion osavaltion oma poika LeBron James. Kun LeBron jätti Clevelandin, romahti seuran menestys. Kolmena viime kautena Cavaliers ei ole päässyt pudotuspeleihin.

Nyt seura rakentaa joukkuetta uudelta pohjalta. Markkanen on osa suunnitelmaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: USA:n NBA-tähdet voittivat sittenkin kultaa – valmentaja tarvitsi drinkin

Kommentoi Facebookissa