USA:n NBA-tähdet voittivat sittenkin kultaa – valmentaja tarvitsi drinkin

Yhdysvallat voitti Tokion olympiakoripallofinaalissa Ranskan pistein 87-82 (Kuva AOP)

Yhdysvallat voitti Tokion olympiakoripallofinaalissa Ranskan. (Kuva AOP)

Yhdysvallat päihitti koripallon miesten olympiafinaalissa Ranskan koriluvuin 87-82.

KORIPALLO Yhdysvallat pystyi kovista paineistaan huolimatta voittamaan Tokion kisoissa miesten koripallon olympiakultaa. Amerikkalaiset NBA-tähdet kaatoivat finaalissa Ranskan pistein 87-82.

Ranska oli voittanut Yhdysvallat alkusarjassa 83-76. Loppuottelussakin Ranska antoi kovan vastuksen, mutta Yhdysvallat kesti loppuun saakka.

– Olen ylpeä joukkueestani. Tämä on upea saavutus. Kaikki kunnia Ranskalle. Se on tasokas ja erittäin hyvin valmennettu joukkue, joka pakotti meidät antamaan kaikkemme loppuun saakka, kommentoi Yhdysvaltain joukkueen päävalmentaja Gregg Popovich.

Popovich on kokenut valmennusurallaan paljon. Hän on voittanut valmentajana viisi NBA-mestaruutta.

Ensi kertaa Popovich valmensi Yhdysvallat olympiavoittoon.

– Tämä tuntuu sellaiselta, kuin olisi liittynyt armeijaan. Niin moni seurasi tätä kotimaassa ja niin paljon oli julkisuutta tämän ympärillä. Nyt haluan vain hotellihuoneeseen. Tarvitsen drinkin, Popovich sanoi.

Tokion olympialaisissa alkoholin nauttiminen on koronarajoitusten takia sallittua vain hotellihuoneessa.

Miami Heatin supertähti Bam Adebayo saavutti uransa ensimmäisen olympiavoittonsa.

– Tämä oli hieno voitto meille. Tarvitsimme tämän. Hehän voittivat meidät aiemmin, mutta toinen kerta toden sanoi, kommentoi Adebayo Sport Contentille.

Adebayo korosti, että finaalissa piti venyä ihan äärimmilleen. Ranska antoi todella kovan vastuksen.

– Työni on olla kunnossa 24 tuntia vuorokaudessa päivittäin, kun pelaan NBA:ssa. Piti pelata parhaalla tasolla tietysti. Mutta pelasimme joukkueena hyvin yhteen ja saimme homman tehtyä, hän sanoi.

Kevin Durant oli epäilemättä Yhdysvaltain paras pelaaja. Hän nakutti finaalissakin 29 pistettä.

– Hän toistaa sen vain joka kerta uudelleen. Kaikki muutkin ovat pelanneet hienosti, mutta Kevin Durant on Kevin Durant. Hieno voitto meille. Nyt on aika juhlia ja nauttia tästä, Adebayo sanoi Durantista.

Matka olympialaisiin oli haastava. Koronapandemian takia NBA-kausi alkoi myöhässä ja kokonaan Yhdysvaltain joukkue oli koossa vasta paikan päällä Tokiossa avausottelussa.

– Valmistautumisessa oli ongelmia. NBA-kausi jatkui pitkään ja kavereita putosi joukkueesta pois. Emme olleet niin paljon yhdessä. Siksi tämä voitto onkin hyvin erityinen, Adebayo sanoi.

Useasti Yhdysvaltain NBA-pelaajat ovat lytänneet kansainväliset korissäännöt. Adebayon mielestä kansainvälisissä säännöissä on hyviäkin puolia.

– En sanoisi, että säännöt ovat huonoja. Korinteon häirinnän säännön haluaisin täältä NBA:han. Tämä oli yleisesti hienoa kansainvälistä koripalloa, hän ilmoitti.

Miamia koetteli ennen olympialaisia tragedia, kun useita ihmisiä kuoli kaupungissa tapahtuneen kerrostaloromahduksen takia. Adebayo omistikin kultamitalin tragedian uhreille.

– Tragedia tapahtui kotikaupungissa talon romahdettua. Halusin erityisesti siksi voittaa olympiakullan kotiin. Miami on kotikaupunkini ja merkitsee minulle paljon, hän sanoi.

Teksti Otto Palojärvi, Tokio, Saitama Super Arena

Lue myös: Aku Partaselta hieno suoritus 50 kilometrin kävelyn ”hautajaisissa”

Kommentoi Facebookissa