Joel Harkimo avautui Jokereista – on ollut raskasta

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Joel Harkimo kirjoittaa, että loppujen lopuksi oli Jokereille parasta, että hän jäi kelkasta pois.

JÄÄKIEKKO Jokerit on ollut alkuvuodesta Suomen puhutuin jääkiekkoseura, vaikka sen edustusjoukkueella ei ole ollut toimintaa sen jälkeen, kun Venäjä helmikuussa 2022 hyökkäsi Ukrainaan. Jokerit vetäytyi sodan takia venäläisrahoitteisesta KHL-sarjasta välittömästi.

Jokereita on sen jälkeen yritetty nostaa suoraan SM-liigaan, mutta tämä ei onnistunut. Nyt tavoitteena on, että Jokerit jatkaisi toimintaansa ensi syksynä Suomen kakkossarjassa Mestiksessä.

Jokerit pystyi jättämään Mestis-lisenssinsä sen jälkeen, kun Joel Harkimo luopui osallisuudestaan seuraprojektissa. Joelin isä Harry Harkimo oli 2013 siirtämässä Jokereita SM-liigasta KHL:ään ja ymmärrettävästi isä-Harkimo on SM-liigalle yhä punainen vaate. Joelin kytkökset isäänsä ovat bisneksissä läheiset.

Joel Harkimo ehti olla jonkin aikaa Jokereiden taustaorganisaation Team Jokerien pääomistaja, mutta sitten laivaa ryhdyttiin vetämään uusin voimin. Uudessa omistajaportaassa ovat muun muassa NHL-tähdet Teuvo Teräväinen ja Esa Lindell ovat mukana, kuten myös entinen NHL-pelaaja Ossi Väänänen sekä elokuvamoguli Markus Selin.

Nyt Joel Harkimo on taustoittanut tapahtunutta Instagram-tilillään.

– Rehellisesti sanottuna tää loppuvuosi on ollut kyllä elämäni raskain. Lähdin syksyllä täydellä sydämellä ja intohimolla mukaan Jokereihin. Mun tarkoitus ei ollut missään vaiheessa olla mikään enemmistöomistaja tai keulakuva. Loppujen lopuksi oli kuitenkin seuralle parasta, että jään kelkasta pois. Kaikesta huolimatta olen äärimmäisen innoissani tästä uudesta porukasta, joka lähtee Jokereita vetämään, Harkimo kirjoittaa ja jatkaa:

– Tuleen en aio jäädä makaamaan, sillä olen päättänyt asettua ehdolle eduskuntavaaleissa Liike nyt listalla Helsingissä. Oon kaksi kertaa aikasemmin ollut ehdolla ja molemmilla kerroilla päässyt tosi lähelle. Nyt teen kaikkeni, että tällä kertaa tulisi onnistuminen. Wish me luck! Kiitos kaikille tsemppaavista ja positiivisesta viesteistä syksyn aikana!

Jokereiden sarjapaikkahakemus on parhaillaan Jääkiekkoliiton käsiteltävänä. Todennäköisesti hakemus hyväksytään. Ei tarvitse olla jääkiekon asiantuntija ymmärtääkseen, mikä julkisuusarvo Jokereilla Mestikselle olisi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: MM-kisoihin matkaava Susijengi lohkokakkoseksi

Kommentoi Facebookissa