MM-kisoihin matkaava Susijengi lohkokakkoseksi

Susijengi tuulettaa. (Kuva FIBA)

Saksa voitti Susijengin Espoossa pelatussa MM-karsintaottelussa koriluvuin 87-81. MM-kisapaikkansa Suomi oli varmistanut jo viime elokuussa.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi päätti MM-karsinnat maanantaina Espoossa otteluun Saksaa vastaan. Tasainen ottelu päättyi Saksan voittoon koriluvuin 87-81.

Ottelun tuloksella ei ollut MM-kisapaikkojen osalta merkitystä. Sekä Saksa että Suomi matkaavat MM-kisoihin. Saksa vei Espoon voittonsa myötä lohkovoiton ja Suomi sijoittui toiseksi.

– Saimme Saksalta pois heidän vahvuuksiaan eli vahvaa levypallo- ja korinaluspelaamistaan, mutta tänään he löysivät kaukaa aseet, joilla voittaa pelin. He näyttivät, miksi voittivat lohkon, miksi ovat dominoineet MM-karsintoja ja hakeneet EM-pronssia, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi voitti 12 ottelustaan peräti yhdeksän. Kisapaikkansa Suomi varmisti jo viime elokuussa ensimmäisenä Euroopan maana.

Huomionarvoista oli, että Suomi menestyi karsinnoissa niissäkin otteluissa, joissa Lauri Markkanen ei pelannut. Viime perjantaina Suomi voitti karsintaottelussa vieraissa Israelin jatkoajan jälkeen 97-95.

MM-turnaus pelataan Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa 25. elokuuta – 10. syyskuuta. Lohkoarvonnat suoritetaan 29. huhtikuuta ja silloin siis selviää, ketä vastaan Susijengi pelaa.

Jokaisessa kahdeksassa lohkossa on neljä joukkuetta ja jokaisesta lohkosta kaksi etenee jatkopeleihin. Lohkoissa kolmanneksi ja neljänneksi jääneet joukkueet pääsevät pelaamaan vielä jatkopelit, joissa taistellaan olympiakarsintapaikoista.

Lauri Markkanen nähtäneen Suomen joukkueessa MM-kisoissa, jos ei kärsi loukkaantumisista. Viime syyskuussa EM-kisoissa Markkasen vahvistama Suomi eteni puolivälieriin saakka ja laittoi EM-kultaa voittaneen Espanjan puolivälieräottelussa koville.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen johti Utahin tärkeään voittoon

Kommentoi Facebookissa