Joel Pohjanpalo päätyi Venetsiaan – Suomen syksyä oli ikävä

Suomen maajoukkueen luottohyökkääjä Joel Pohjanpalo siirtyi 2022 seuratasolla Venezian joukkueeseen. (Kuva AOP)

Joel Pohjanpalo siirtyi Bayer Leverkusenista Italian kakkosarjassa pelaavaan Venezian joukkueeseen. Hän teki päätöksensä vakuututtuaan Venezian tulevaisuuden suunnitelmista.

JALKAPALLO Joel Pohjanpalo vaihtoi elokuussa seuraa, kun Italian kakkossarjassa pelaava Venezia teki hänen kanssaan sopimuksen. Pohjanpalo oli ollut saksalaisen Bayer Leverkusenin sopimuspelaaja yhdeksän vuoden ajan, mutta viimeisen kahden vuoden aikana hän oli ollut lainalla kolmessa eri seurassa.

Pohjanpalon mukaan siirtokuvioiden jännittäminen kesällä on osa ammattia.

– Ei se sinänsä stressaavaa ollut. Se kuuluu tähän ammattiin. Olen vuosien aikana tottunut samaan tilanteeseen. Ei ollut koskaan pois suljettua, että olisin jäänyt Leverkuseniin, mutta sulki myös vaihtoehtoja pois, koska halusivat tietyn summan siitä, jos pois lähden, Pohjanpalo sanoi.

Venezia ei ollut suinkaan Pohjanpalon ainoa vaihtoehto, mutta hän sai sieltä parhaan tarjouksen tulevaisuuden tavoitteiden kannalta.

– Olin innostunut heidän strategiastaan tuleville vuosille. Aika paljon oli kiinnostusta muualtakin ja pääsarjoista. Mutta kun käytiin se heidän pakettinsa läpi, olin enemmän kiinnostunut asiasta ja päätin lähteä Venetsiaan pelaamaan. Olen onnellinen siirrosta. Joukkue on fantastinen.

Venezian alkukausi on ollut Serie B:ssä vaatimaton. Pohjanpalo ei vielä ole huolestunut.

– Hyvin on tullut sopeuduttua. Pelit eivät ole lähteneet joukkueelta käyntiin niin kuin olisi pitänyt. Se oli toisaalta ennalta odotettavissa, kun on paljon uusia pelaajia ja paljon nuoria pelaajia, mikä näkyy joukkueessa. Henkisesti ei ole oltu niin vahvoja kuin pitäisi olla.

– Vähän ennen kuin tulin, oli joukkueessa ollut vähän isompi koronatapaus. Kaksi viikkoa oli mennyt ennen kuin pelaajat saatiin takaisin harjoitusvahvuuteen. Pari viikkoa treenikaudesta meni siihen, Pohjanpalo jatkoi.

Viime lauantaina Venezia pelasi kotiottelussaan Pisaa vastaan 1-1 -tasapelin.

– Edellinen matsi oli paljon parempaa. Valitettavasti ei saatu voittoa, mutta saatiin piste. Päästiin tilanteille. Olen erittäin luottavainen siihen, että saadaan peli kuntoon, kun maajoukkuetauolta palataan takaisin Italiaan. Kaikki tietää, mikä meidän tavoite on. Mennään peli kerrallaan ja katsotaan, mihin se riittää, Pohjanpalo totesi.

Pohjanpalo korostaa Italian kakkossarjan olevan hyvin tasainen. Mitään ei ole menetetty, vaikka alkukausi ei ole sujunut toivotulla tavalla.

– Serie B:ssä on paljon isoja potentiaalisia nousijoita. Italiassa puhutaan, että on yksi kovimmista vuosista Serie B:ssä. Se on näkynyt peleissä, kun aika paljon on mennyt pelejä ristiin. Paljon pelejä on vielä edessä ja aika moni seura vielä etsii itseään. Mielenkiinnolla odotan tulevaa, mitä siellä tapahtuu.

Viime kaudella Pohjanpalo pelasi Turkissa ja sitä edellisellä kaudella Saksan Bundesliigassa. Hän ei vielä verrannut Serie B:n tasoa muihin sarjoihin.

– Vasta viisi peliä olen pelannut, joten vaikea on lähteä vielä vertaamaan. Mutta peliaikaa on tullut erittäin hyvin. Kaksi täyttä ysikymppistä alla.

Italiassa on ollut poikkeuksellisen kuuma syyskuu. Pohjanpalo tulikin innoissaan syyskuiseen sateiseen Helsinkiin.

– Italiassa on ollut todella kuuma. Siellä ei ole ollut mukavaa treenata semmoisessa säässä. Toivottavasti talvi sinnekin jossain vaiheessa tulisi. Sinänsä on kiva tulla Suomeen, kun täällä on huono sää. En muista, milloin olisin ollut innostunut, kun sataa, hän naurahti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki joutui jatkamaan Norwichissa – ”Aika nopeasti tajusin”

Kommentoi Facebookissa