Jokereissa draamaa – valitsiko Kurri Selänteen sijasta Harkimon?

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit ry antaa ymmärtää, että Jari Kurri viime kädessä päättää, mikä taho voi jättää hakemuksen Jokereiden paluusta SM-liigaan kaudelle 2023-2024. Teemu Selänteen Nauravat Narrit Oy ei saanut Kurrilta sopimusta.

JÄÄKIEKKO Suomalaista jääkiekkoa ravisutti sunnuntai-iltana kova uutinen, kun Teemu Selänne vahvisti, ettei Jokerit ry hyväksynyt hänen Nauravat Narrit Oy:tään Jokereiden SM-liigajoukkueen taustayhtiöksi. Jokereita haluaa pyörittää toinen taho, joka tiettävästi syrjäytti Selänteen hankkeen.

Selänne tiedotti olevansa äärimmäisen pettynyt. Hän oli toiminut Nauravat Narrit -ryhmittymänsä kanssa Jokerit-projektissaan viiden kuukauden ajan.

Ilta-Sanomat uutisoi sunnuntaina nettisivuillaan, että toisen sijoittajaryhmän taustalla olisi kansanedustaja Harry Harkimo. Tosin Harkimo tyrmäsi väitteet IS:lle.

Useampien lähteiden mukaan Harkimo olisi kuitenkin todellakin mukana Jokerit-hankkeen taustalla, vaikkakaan ei ole sen johtohahmona. Hän haluaisi Jokereiden johtoon poikansa Joel Harkimon vastineeksi hankkimastaan rahoituksesta.

Harkimon ja Selänteen välit eivät ole lämpimät. Entisten ystävysten välirikko juontaa juurensa kevääseen 2005, jolloin Harkimo vaati, että Selänteen pitäisi pelata Jokereissa SM-liigaa NHL:n työsulkukauden aikana. Selänne toki halusi pelata, mutta sukset menivät heillä ristiin.

Jokerit ry julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa ilmoitti ohjanneensa ryhmiä käymään neuvotteluja ensisijaisesti Jari Kurrin pyörittämän Jokerit Hockey Club Oy:n kanssa. Ry:n ja Kurrin hallinnoiman yhtiön sopimus ei ole rauennut keväällä, kuten mediassa on esitetty.

Ry:n tavoitteena on ollut löytää yhdessä Jari Kurrin kanssa Jokereille paras ja kestävin vaihtoehto palata pysyvästi ja menestyksekkäästi suomalaiseen sarjajääkiekkoon. Jokerien junioritoiminnasta vastaavana tahona ry:lle on myös tärkeää turvata Jokerit Hockey Club Oy:n hallinnoimien U20-junioreiden pitkäjänteinen toiminta osana seuran junioriputkea.

Jokerit ry tiedottaa, että mediassa ilmennyt väite, ettei Ry kelpuuttanut Nauravat Narrit Oy:tä, ei pidä paikkaansa. Ry on keskustellut Nauravat Narrit Oy:n kanssa yhtenä vaihtoehtona Jokerien parhaan tulevaisuuden takaamiseksi.

Vaikka keskustelut Nauravat Narrit Oy:n kanssa päättyivätkin tuloksettomina, ei ry:ssä suljeta millään muotoa pois mahdollisuutta, etteikö yhtiön taustahenkilöillä voisi olla roolia Jokerien tulevaisuudessa.

Looginen selitys Jokerit ry:n valinnalle lienee suurempi rahoitus. Se takaa paremmat toimintaedellytykset eli paremman joukkueen kuin Nauravat Narrit Oy:llä olisi ollut mahdollisuuksia rakentaa.

Kysymysmerkkejä riittää. Mikäli Harkimo todellakin on Jokerit-hankkeen taustalla, ei kuulosta uskottavalta, että SM-liiga hyväksyisi hakemuksen liigapaikasta, jos Harkimoilla on vähänkään tekemistä hankkeessa.

Olihan juuri Harkimo viemässä Jokerit KHL:ään 2013-2014. Sitä Harkimo ei ole Liigan väeltä edelleenkään saanut anteeksi.

SM-liiga on tehnyt selväksi, ettei se halua KHL-Jokereissa operoineita tahoja SM-liigaan. Näin ollen Kurrilla ei ole mitään asiaa uuteen Jokerit projektiin, jos seura haluaa pelata SM-liigassa.

Mutta Kurri viime kädessä päättää, kuka Jokereita saa SM-liigassa pyörittää, koska hänellä on sopimus Jokerit ry:n kanssa. SM-liigan sarjapaikkaan tähtäävä lisenssiprosessi käynnistyy, jos hakemus tai hakemuksia SM-liigalle jätetään määräaikaan eli 31.10. 2022 mennessä, koskien kautta 2023–2024.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuorille Leijonille katkera finaalitappio – Kanada ratkaisi jatkoajalla

Kommentoi Facebookissa