Jokerit juhlisti itsenäisyyspäivää Siperiassa – ”Tämä on kuitenkin iso päivä Suomelle”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti itsenäisyyspäivän pelissä Siperiassa Sibir Novosibirskin 4-3.

JÄÄKIEKKO Jokerit nappasi kolmen ottelun kaukokiertueeltaan täyden potin. Maanantaina joukkue voitti Salavat Julajev Ufan ja keskiviikkona Barys Nurs-Sultanin. Kiertue päättyi perjantaina Siperiassa 4-3 -voittoon Sibir Novosibirskista.

Jokereilla oli monta pelaajaa sivussa. Maailmanmestarit Marko Anttila, Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Savinainen päästettiin Linnan juhliin. Teemu Eronen ja Oliver Lauridsen eivät olleet kokoonpanossa, joten puolustajia Jokereilla oli vain viisi.

Sami Lepistö urakoi lähes puolet ottelun minuuteista.

– Ei tuntunut missään vaiheessa, että olisi ollut loppu. En edes tiennyt, että jääaikaa tuli noin paljon. Näköjään sitä sitten pystyy pelaamaan tuon verran. Ei hätää, Lepistö naurahti kuullessaan jääajan olleen 29 minuuttia ja 14 sekuntia, Lepistö kommentoi Jokereiden nettisivuilla.

Lepistö korosti voittamisen merkitystä itsenäisyyspäivänä.

– Kyllä itsenäisyys oli mukana mielessä ja puheissa, kun peliin valmistauduttiin. Tämä on kuitenkin iso päivä Suomelle ja suomalaisille. Haluttiin totta kai voittaa, mutta liikaa ei mietitty asiaa, hän totesi.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli samoilla linjoilla.

– Tämä oli upea voitto ja kyllä meillä itsenäisyyspäivän teemaa oli tekemisessä. Sitkeyttä ja taistelua oli joukkueessa, Marjamäki kiitteli.

Täysi pistepotti ilahdutti. Marjamäki tosin painotti, että pelissä on paljon parannettavaakin.

– Korjattavaakin tietysti on, mutta kuusi pistettä kolmesta pelistä täällä kaukana antaa kyllä aihetta olla tyytyväinen joka jätkän panokseen. Ei voi muuta kuin nostaa hattua pelaajille, hän ylisti.

Marjamäen mukaan erikoistilannepelaamisessa on parantamisen varaa.

– Voittoja tulee ja pelaajat luottavat yhteispeliin. Erikoistilanteiden kanssa meidän pitää tehdä paljon töitä vielä. Välillä voi tunne roiskua yli, jos tulee ihmeellisiä tuomioita, mutta yritetään pitää fokus pelissä, hän päätti.

Ennen maaottelutaukoa Jokerit pelaa maanantaina Helsingissä. Vastaan tulee Moskovan Spartak.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ilves murisee kovassa kiidossa – ”Oli pudotuspelimeininkiä”, kertoi uusi Järventie

Kommentoi Facebookissa