Jokerit pelaa Mestistä Keravalla – joukkueen runko omista kasvateista

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit pelaa ensi kaudella Mestistä Keravan jäähallissa, jos Mestis ottaa Jokerit mukaan. Jääkiekkoliitto myönsi Jokereille sarjapaikan ehdollisena.

JÄÄKIEKKO Jääkiekkoliiton liittohallitus myönsi tiistaina Helsingin Jokereille sarjapaikan Mestikseen kaudeksi 2023-2024. Sarjapaikka myönnettiin ehdollisena.

– Suomen Jääkiekkoliiton liittohallitus on myöntänyt tänään pidetyssä kokouksessaan Jokereille sarjapaikan Mestis-sarjaan. Jääkiekkoliitto edellyttää vielä, että Jokerit toteuttaa omistusjärjestelyt sekä pääomituksen lisenssihakemuksessa kuvatulla tavalla 31.3.2023 mennessä, Jokerit kertoi tiedotteessaan ja jatkoi:

– Asia siirtyy seuraavaksi Mestiksen lisenssikomitean käsittelyyn, ja varsinaiset Mestis-lisenssit kaudelle 2023–24 myönnetään huhtikuun aikana. Jokereiden kotihalli ensi kaudelle on selvillä, ja seuraavaksi vuorossa on joukkueen rakentaminen aiemmin tehtyjen suunnitelmien pohjalta.

Jokerit tiedotti, että se pelaa suurimman osan ensi kauden Mestis-otteluistaan Keravan jäähallissa, jonka kapasiteetti on 1500 katsojaa. Osan otteluistaan se pelaa myös Nordiksella eli Helsingin jäähallissa. Siellä Jokereilla on 4-10 kotiottelua.

Jokerien paluu kiekkokartalle-projekti seilaa nyt vahvasti myötätuulessa.

– Kiitämme Jääkiekkoliittoa yhteistyöstä hakemuksen valmistelussa, ja olemme luonnollisesti iloisia positiivisesta päätöksestä. Liiton pyytämät omistajuuteen liittyvät toimenpiteet ovat jo valmistelussa ja ne toteutetaan suunnitellusti pyydetyssä aikataulussa. Seuraavaksi vuorossa on Mestiksen lisenssikomitean käsittely, ja vaikka mikään ei ole tietysti varmaa, olemme luottavaisia siitä, että hakemus täyttää ehdot myös komiteassa. Hankkeen keskeinen voimavara on Jokereiden laadukas juniorityö, jonka pohjalle myös Mestis-edustusjoukkue rakennetaan, Jokereiden johtohahmo Jarmo Koskinen kommentoi tiedotteessa.

Koskinen kiittää Keravan kaupunkia mahdollisuudesta pelata Keravan jäähallissa.

– Olemme kiitollisia Keravan kaupungille ja sen johdolle tästä mahdollisuudesta. Samalla haluamme kiittää myös nöyrästi alueen muita jääurheiluseuroja joustavasta suhtautumisesta ja hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Vastapalveluksena tulemme tarjoamaan keravalaisille hienoja urheiluviihdetapahtumia. Uskomme myös pk-seudulla sekä muualla asuvien jokerikannattajien löytävän tiensä Keravalle, ja yhdessä saamme rakennettua seuralle hienon paluukauden, Koskinen sanoo.

Myös ensi kauden joukkueenrakennus on jo hyvällä mallilla. Jokereiden ensi kauden joukkue tulee koostumaan pääosin seuran omista U20-joukkueen pelaajista.

– Joukkueen rakentamiseen on ollut olemassa suunnitelma jo pitkään, ja osa pelaajista on jo alustavasti kiinnitetty. Nyt pääsemme täydentämään palasia niin pelaajiston kuin valmennusjohdon osalta, toteaa Koskinen.

Jokerien omistajiin lukeutuva entinen Jokerit-kapteeni Ossi Väänänen on uudesta projektista myös innoissaan.

– Mestis-joukkueen perusta valetaan minulle hyvin tutun ja laadukkaan Jokerien junioriorganisaation rakentamalle vahvalle pohjalle. Omien junioreiden lisäksi haemme toki mukaan myös sopivia vahvistuksia. Urheilullinen tavoitteemme on pelata heti Mestiksen kärkikahinoissa jo kaudella 2023–24, Väänänen sanoo.

Myös yhteistyökumppaneiden kanssa on jo neuvoteltu ja sekin homma on hyvällä mallilla.

– On ollut ilo huomata kuinka positiivisia ja kiinnostuneita kaikki sidosryhmät ovat olleet Jokereita kohtaan, nyt kun homma vihdoinkin liikkuu. Kiitämme jo tässä vaiheessa monista yhteydenotoista, joita olemme saaneet potentiaalisilta kumppaneilta. Liittohallituksen positiivisen päätöksen myötä pääsemme nyt aloittamaan konkreettiset kumppanineuvottelut, Väänänen sanoo.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Joel Harkimo avautui Jokereista – on ollut raskasta

Kommentoi Facebookissa