Jokerit vetäytyy KHL:stä – myös Jääkiekkoliitto teki kovan toimenpiteen

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit vetäytyy KHL:stä. Jääkiekkoliitto poistaa Leijonien mestaruuspaidat ja viirit Hartwall-areenalta ja Discovery lopettaa KHL-jääkiekkopelien esittämisen.

JÄÄKIEKKO Jokerit tiedottaa, että seuran puheenjohtaja Jari Kurri on tehnyt päätöksen keskeyttää seuran KHL-kausi 2021-22 Ukrainan sodan takia. Vallitsevassa maailmantilanteessa kauden jatkaminen olisi ollut Jokereiden osalta mahdotonta.

– Oma kantani kauden päättämisestä oli selvä heti torstaiaamuna. KHL:n toimintatapojen mukaisesti minun oli kuitenkin käytävä keskustelut liigan kanssa. Tämän vuoksi pystymme valitettavasti tiedottamaan asiasta vasta nyt, kertoo Kurri tiedotteessa.

– Maailmassa eletään juuri nyt todella vaikeita aikoja. Kaikki ajatuksemme ovat tilanteesta kärsivien ihmisten luona. Toivomme, että tilanteeseen löytyy pikaisesti rauhanomainen ratkaisu, jatkaa Kurri.

Jokereiden oli määrä pelata KHL:n pudotuspeleissä Spartak Moskovaa vastaan maaliskuun 1. päivästä alkaen. Nyt lienee todennäköistä, ettei Jokerit tule pelaamaan KHL:ssä enää koskaan.

Myös Suomen Jääkiekkoliitto on reagoinut Venäjän sotatoimiin Ukrainassa. Venäläisomiseisella Hartwall-areenalla ei nähdä enää Leijona-paitoja tai mestaruusviirejä katossa.

– Suomen Jääkiekkoliitto tuomitsee Venäjän toimenpiteet Ukrainassa ja on aloittanut keskustelun Kansainvälisen Jääkiekkoliiton ja muiden keskeisten jääkiekkomaiden kanssa tilanteen ja mahdollisten toimenpiteiden arvioimiseksi, alkoi tiedote.

– Välittömänä toimenpiteenä Jääkiekkoliitto on päättänyt, että nyt Hartwall Arenalla kunnioitettavat Leijona-paidat ja mestaruusviirit lasketaan alas Hartwall Arenan katosta. Paitojen tulevasta sijoituspaikasta päätetään myöhemmin, tiedotteessa jatkettiin.

Nykyään kansanedustajana toimiva Jokereiden ex-pomo Harry Harkimo rakennutti Hartwall-areenan 1995-97. Harkimo myi areenan Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluville venäläisille 2013. Jokereiden toiminnasta Harkimo poistui 2019.

Perjantaina tiedotettiin myös, että Discovery Finland keskeyttää Venäjän jääkiekkoliiga KHL:n esittämisen. Kevään 2022 KHL-pudotuspelejä, joiden oli määrä alkaa 1. maaliskuuta, ei nähdä TV5-kanavalla tai discovery+-palvelussa.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Venäjää suljetaan urheilusta – siellä ei haluta kilpailla

Kommentoi Facebookissa