Joukkotappelua rauhoitti kahdeksan poliisipartiota – alaikäisten nuorisotapahtumaan tunkeutui ulkopuolisia

Tilaisuus keskeytettiin ja poliisi otti rikoksesta epäiltynä kiinni useita henkilöitä.

Tilaisuus keskeytettiin ja poliisi otti rikoksesta epäiltynä kiinni useita henkilöitä. (Kuva AOP)

Työntekijät ohjasivat tapahtumaan osallistuneita nuoria turvaan muihin tiloihin.

JOUKKOTAPPELU Vantaalla Liesitorin nuorisotila Arkissa syntyi joukkotappelu lauantai-iltana. Konflikti syntyi, kun alle kahdeksantoistavuotiaille tarkoitettuun tilaisuuteen oli tullut myös jo kahdeksantoista täyttäneitä nuoria.

Paikalla olleet kaksi järjestyksenvalvojaa yrittivät saada tilannetta haltuunsa ja käyttivät siinä yhteydessä myös pippurisumutetta. Tämä ei tilanteessa riittänyt, vaan tilannetta rauhoittamaan saapui myös yhteensä kahdeksan poliisipartiota.

Nuorten järjestämän tapahtuman oli tarkoitus kestää kello yhteentoista saakka. Kello 21.15 alkanut tappelu keskeytti tapahtuman. Arkin työntekijät ohjasivat tapahtumaan osallistuneita nuoria turvaan muihin tiloihin ja poliisi ohjeisti poistumisen paikalta. Osa nuorista soitti vanhemmilleen ja Arkin työntekijät saattoivat nuoria kotimatkalle tai vanhempien autoon.

– Vakavia henkilövahinkoja ei syntynyt. Tappelu ei aiheuttanut ulkopuolisille vahinkoja eikä ensihoitoa tarvittu paikalle. Poliisi otti tappeluun osallistuneiden tiedot ylös ja heidät ohjattiin valvotusti pois tilasta. Tappelussa ei ollut mukana vantaalaisia, Arkin vakituisia kävijöitä, Vantaan kaupunki tiedottaa.

Tappeluun osallistuneet ryhmät olivat ilmeisesti tulleet Helsingistä ja kyseessä oli kaksi nuorisojoukkoa, jotka alkoivat tapella keskenään.

Tapahtumaan osallistui 204 nuorta iältään 13–17 vuotta ja siihen oli kaupungin mukaan valmistauduttu huolellisesti. Mukana oli kahdeksan Myyrmäen alueen nuorisotyöntekijää sekä Nuorisotyö raiteilla -hankkeen työntekijöitä, Art4All-hankkeen työntekijä sekä Myyrmäen alueen esimies. Myös kaksi Itä-Vantaan nuorisotyöntekijää jalkautui monitoimitilaan.

Tämän lisäksi kulunvalvontaa ja yleistä järjestystä oli varmistamassa kaksi järjestyksenvalvojaa. Etukäteen oli laadittu turvallisuussuunnitelma ja tapahtumalle oli poliisin lupa. Ennen juhlien alkua pidettiin työntekijöiden kesken palaveri, jossa käytiin läpi selkeästi työtehtävät, sekä turvallisuuteen liittyvät asiat, kuten hätäpoistumistiet.

Kriisipäivystykseen on toimitettu tilanteesta raportti, mikäli nuoret tuntevat tarvitsevansa tapahtumasta johtuen kriisiapua. Usea tappeluun osallistuja sai tilanteessa lieviä vammoja ja altistui pippurisumutteelle. Poliisi otti rikoksesta epäiltynä kiinni useita henkilöitä.

Lue myös: Hätäkeskus ilmoitti poliisille tappelusta rautatieasemalla – uhri menehtyi, kahta epäillään taposta

Kommentoi Facebookissa