Juha Malinen Pikkuhuuhkajien luotsiksi – Tommi Kautonen SJK:n päävalmentajaksi

Juha Malinen ottaa Pikkuhuuhkajien päävalmentajan tehtävien lisäksi vastuulleen Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtamisen.

Juha Malinen ottaa Pikkuhuuhkajien päävalmentajan tehtävien lisäksi vastuulleen Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtamisen. (Kuva AOP)

Tulevaisuudessa toivotaan tiivistä yhteistyötä Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan kanssa.

JALKAPALLO U21-maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen jättää tehtävänsä ja uudeksi Pikkuhuuhkajien päävalmentajaksi on nimitetty Juha Malinen. Malinen päättää pestinsä Rovaniemen Palloseurassa kuluvan kauden jälkeen ja ottaa vastuulleen maajoukkuetehtävät.

Tommi Kautonen haki eroa päävalmentajan tehtävästä siirtyäkseen toisiin tehtäviin. Hän on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Veikkausliigassa pelaavan SJK:n kanssa.

Auge osaa synnyttää menestystä janoavan ilmapiirin joukkueeseen. Olemme kiitollisia hänen panoksestaan ja heittäytymisestään U21-maajoukkuetoiminnon kehittämiseen ja toivotamme erinomaista starttia uusissa haasteissaan, toteaa Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.

Vaihtoehtoja Kautosen seuraajaksi alettiin kartoittaa välittömästi ja ratkaisu Juha Malisen kanssa syntyi varsin nopeasti. Malisella on takanaan pitkä rupeama Veikkausliigassa, jossa hän on sarjan historian toiseksi kokenein päävalmentaja.

Malinen on tottunut toimimaan nuorten pelaajien parissa ja kehittämään heitä, mistä hyviä osoituksia on saatu kuluvallakin kaudella RoPS:sta. Tulevaisuudessa toivotaan tiivistä yhteistyötä miesten maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan sekä Malisen välillä.

– Juha Malinen ottaa Pikkuhuuhkajien päävalmentajan tehtävien lisäksi vastuulleen Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtamisen Mika Nurmelan seuraajana. Uskomme että tämä on toimiva paketti ja Juha pystyy näin tuomaan osaamisensa käyttöömme mahdollisimman laaja-alaisesti, Casagrande sanoo.

Malinen siirtyy uusiin tehtäviinsä Veikkausliigakauden päätyttyä. U21-maajoukkueesta uuden päävalmentajan johdolla tullaan järjestämään erillinen tilaisuus Veikkausliigakauden päättymisen jälkeen, tässä vaiheessa kaikille valmentajille ja seuroille halutaan taata työrauha kauden loppuun saakka.

Kommentoi Facebookissa