Juha Sipilä jää sairauslomalle – pääministerin ohjelma peruttu kahden päivän osalta

Edellisen kerran Juha Sipilä oli sairauslomalla keväällä hallituksen kehysriihen jälkeen.

Edellisen kerran Juha Sipilä oli sairauslomalla keväällä hallituksen kehysriihen jälkeen. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Valtioneuvoston viestintäjohtajan mukaan kyse ei ole mistään vakavasta.

PÄÄMINISTERI Valtioneuvoston viestintäosasto julkisti tänään lyhyen tiedotteen, jossa kerrottiin pääministerin sairastuneen.

”Pääministeri Juha Sipilä on sairauslomalla 12. ja 13. syyskuuta. Pääministerin ohjelma on peruttu tämän ja huomisen päivän osalta.”

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikosken mukaan kyse ei ole mistään vakavasta. Edellisen kerran Sipilä oli sairauslomalla keväällä hallituksen kehysriihen jälkeen.

Sipilä ei osallistu tänään Helsingin Sanomien ja Aalto-yliopiston puheenjohtajatenttiin, myös vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on estynyt sairauden johdosta. Torstaina pidettävissä hallituksen istunnossa ja eduskunnan kyselytunnilla Sipilän sijaisena toimii valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Viestintäjohtaja Anttikoski ei Sipilän toivomuksesta kerro tarkemmin pääministerin sairauden laatua. Tullessaan pääministeriksi toukokuussa 2015 Sipilä ilmoitti, että myös pääministerin toiminta- ja työkyky voitaisiin jatkossa arvioida julkisesti.

Alkuvuonna 2017 syntyi kuitenkin selkkaus Sipilän paheksuttua sitä, että hänen ”terveystietojaan urkittiin salaa hankitulla sosiaaliturvatunnuksella” Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta.

Trafin viestintäjohtaja Anna Jokela vahvisti kuitenkin STT:lle, että neljä henkilöä oli tehnyt asiallisen kyselyn Sipilän lentolupakirjasta sekä siihen liittyvän lääketieteellisen kelpoisuuden voimassaolosta.

Sipilä on sairastanut kaksi keuhkoveritulppaa vuosina 2013–2014, ja kyseisen sairauden johdosta lentäminen ei ole suositeltavaa.

Lue myös: Sipilän lentolupakirjasta kysytään – koska luvan ja terveyden kanssa on ollut ongelmia

Kommentoi Facebookissa