Juhamatti Aaltonen meni yllättäen Mikkeliin – ”Mulla on Espoossa koti”

Juhamatti Aaltonen vaihtoi Kärpät Jukureihin. (Kuva SM-liiga)

Leijonissa monessa arvoturnauksessa loistanut Juhamatti Aaltonen siirtyi Mikkeliin Jukurien kapteeniksi. Olli Jokisen valmentama mikkeliläisseuraa oli viime kauden sensaatio, eikä sitä enää aliarvioida.

JÄÄKIEKKO Viime kaudella sensaation SM-liigassa leiponut Mikkelin Jukurit teki kovan profiilihankinnan täksi kaudeksi, kun kiekkotaitelija Juhamatti Aaltonen tarttui siirtomarkkinoilta haaviin.

Yllätykset eivät kuitenkaan jääneet tähän, vaan yllättäen Aaltonen nimettiin myös Jukureiden kapteeniksi. Miten tässä näin pääsi käymään?

– En tiiä. Sitä pitää kysyä korkeammalta taholta ja noilta päälliköiltä, Aaltonen naurahti Sport Contentille Liiga-kauden avaustilaisuudessa Tampereella.

– Mutta ei mittään. Kunniahomma ja itsellekin vähän uusi juttu. Mukava homma, Aaltonen jatkoi.

Aaltonen siirtyi Jukureihin Kärpistä. Hänet olisi haluttu Mikkeliin jo aiemmin.

– He halusivat minut sinne jo edelliseksi kaudeksi ja heillä oli kova halu minut sinne saada. Olen 37-vuotias ja jos joku haluaa sinut vielä pellaamaan ja isoon rooliin, niin sehän sitten aika heleppo päätös, Aaltonen sanoi.

Jukurit oli viime kauden sensaatio. Olli Jokisen valmentama joukkue oli runkosarjan kakkonen, mutta putosi heti puolivälierissä seitsemän ottelun sarjassa KooKoolle. Miten kokenut Aaltonen näkee ensi kauden joukkueen?

– Meillä on aika paljon pellaajia, jotka ovat tulossa hyvään ikään. Meillä on tosi vauhdikas ja nopia joukkue ja kiekollisia jätkiä. Oikein hyvä fiilis ja tuntuma on joukkueesta, Aaltonen linjasi.

– Viime kauden meriiteillä ei ole enää mitään merkitystä. Kunhan pystytään parantamaan vielä, niin hyvä tulee, Aaltonen jatkoi.

Jukureita ei ota kukaan enää kevyesti. Tämä on tietysti se uusi haaste joukkueelle.

– Se on juuri se haaste. Siellä viime vuonna moni jätkä nousi esille ja näytti olevansa hyvä pelaaja. Se vaatii sen, että he ottavat nyt sen seuraavan askeleen ja meidän kokeneempien pitää pystyä pelaamaan myös se paras kausi. Vähän tämmöistä perusjargonia tämä on, mutta niin se vain oikeasti menee. Joka joukkueella on sama tilanne: parhaiden pitää olla parhaita ja muiden pitää kehittyä, Aaltonen linjasi.

– Jos siinä vain pari äijää onnistuu, niin kyllä sen joukkueenkin tulos on silloin aika huono. Se on se haaste. Nyt meitä jollain tavalla kunnioitetaan, eikä Mikkeliin tulla enää vain siksi, että se on tässä ohjelmassa. Porukka ottaa meidät tosissaan, ja jos ei ota, niin sen tuntee nahoissaan, Aaltonen jatkoi.

Mikkeli on mielletty aiemmin enemmän jalkapallo- ja jääpallokaupungiksi, mutta viime keväänä myös jääkiekkohuuma nosti kaupungissa päätään. Pudotuspelit houkuttelivat hallin täyteen, vaikka runkosarjan aikana pienet yleisömäärät puhuttivatkin.

Uusin sheriffi kaupungissa on kiekkotaitelija Aaltonen, joka siis vaihtoi Oulun Mikkeliin. Espoossa kotia pitävä Aaltonen on nyt uuden tilanteen edessä. Miltä Mikkeli on maistunut?

– No, minähän olen vähän tämmöinen kotikissa. Mulla on Espoossa koti ja ajelen sinne aina kun se on vain mahdollista, Aaltonen naurahti.

– Eihän se mikään kauhean iso kaupunki ole. Kerran käytiin perheen kanssa ajelemassa sitä vähän ympäri. Kotona makkailen ja keskusta on aika lähellä sitä, missä asun ja tiedän missä tori on. Arkihan on sitten kuitenkin aika samanlaista. Kotona tykkään olla ja katella leffoja ja sarjoja, Aaltonen sanoi.

Espoo houkuttaa kuitenkin Aaltosta enemmän kuin Mikkeli.

– Aina kun on vaan mahdollista. Tietysti jos lauantaina on peli, niin sitten sunnuntain olen Mikkelissä. Eiköhän sitä jossain kohtaa tule vähän enemmän katseltua, Aaltonen sanoi.

Ammattilaisjääkiekkoilijan arki on kuitenkin aika samanlaista, oltiin sitten New Yorkissa tai Mikkelissä.

– Tietysti jossain isommassa kaupungissa on enemmän tekemistä, mutta arki on ihan samanlaista joka paikassa ja maassa. Välillä on niin puhki, että tarvitsee vain kivan kodin, missä olla, Aaltonen sanoi.

Haastattelu Ville Hirvonen, Tampere

Lue myös: Kannattaako SM-liiga avata? – ”Jos exit-systeemi saadaan kuntoon”

Kommentoi Facebookissa