Juhannusta on juhlittu ammuskelemalla ja nahistelemalla – liikenteessä melko rauhallista

Rauhallinen juhannusaatto vaihtui monella paikkakunnalla poliisin kannalta erittäin vilkkaaksi juhannusyöksi.

Rauhallinen juhannusaatto vaihtui monella paikkakunnalla poliisin kannalta erittäin vilkkaaksi juhannusyöksi. (Kuva Fotolia)

Hukkuneita on tähän mennessä ollut kaksi ja yksi nuorukainen löydettiin ojasta kuolleena.

JUHANNUS Juhannuksen juhlinta Suomessa on toistaiseksi sujunut liikenteen osalta melko rauhallisesti, poliisi kuvailee tuloliikennettä jopa ennätysrauhalliseksi. Juhannusyö oli puolestaan poliisin kannalta jo varsin kiireinen häiriökäyttäytymisen osalta.

Juhannusaaton aamuna koiraa ulkoiluttanut ohikulkija oli havainnut Tampereen lähellä Pirkkalassa noin 20-vuotiaan miehen ruumiin ojasta. Poliisin mukaan kuolleessa ei ollut ulkoisen väkivallan merkkejä eikä mikään viittaa toistaiseksi rikokseen. Ruumiille tehdään oikeuslääketieteellinen tutkimus ja vainaja on tunnistettu.

Kolmekymppinen nainen löytyi aamupäivällä hukkuneena Pyhtään Kärsäjärvestä Kymenlaaksosta. Myöskään tässä tapauksessa ei poliisin mukaan ole mitään rikokseen viittaavaa. Tapauksen selvittämistä jatketaan normaalina kuolemansyyn tutkintana.

Puumalassa Etelä-Savossa tapahtui hukkumisonnettomuus myöhään illalla torstaina. Pelastuslaitoksen mukaan ryhmä ihmisiä oli viettämässä saaressa juhannusta, kun yksi seurueesta oli lähtenyt veneelle ja ilmeisesti liukastunut kalliolla.

Rantasalmen vesistössä kahdeksan hengen seurue joutui tuuliajolle, kun ryhmän kahdesta veneestä toinen upposi. Pelastusviranomaiset paikansivat ajelehtivan veneen ja saareen lämmittelemään päässeet ihmiset.

Etelä-Savon alueella juhannuksen vietto sujui poliisin osalta kiireisesti. Tehtäviä oli partioilla läpi yön, mutta vakavia rikoksia ei alueella tähän mennessä ole tullut tietoon. Pohjois-Karjalassa teillä tavattiin useita rattijuopumustapauksia.

Itä-Suomessa rauhallinen juhannusaatto vaihtui poliisin kannalta erittäin vilkkaaksi juhannusyöksi. Juhannusaaton yövuoron aikana poliisilla oli 325 tehtävää, joista pääosa oli häiriökäyttäytymisiin ja liikennejuopumuksiin liittyviä tehtäviä. Suurin yleisötapahtuma Kuopion Tahkolla aiheutti 12 hälytystehtävää ja alueelta toimitettiin putkaan viisi henkilöä. Kaikkiaan poliisilakiperusteisia kiinniottoja on Itä-Suomeen kertynyt 52.

Illan ja yön aikana oli kahdeksan tehtävää, joihin liittyi ammuskelu eri kaliiperisilla aseilla. Aseilla ei poliisin tietojen mukaan pyritty ampumaan toisia ihmisiä tai aiheutettu hengenvaaraa sivullisille, mutta tehtävät aiheuttivat runsaasti selvitystöitä ja varautumista poliisille. Kyseessä on erikoinen itäsuomalainen juhannusperinne joka tapauksessa.

Vakavin liikenteeseen liittyvä tehtävä oli yöllä Liperissä, jossa ulosajaneessa autossa olleet 18-vuotias nainen ja kaksi 16-vuotiasta poikaa loukkaantuivat vakavasti. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Lauantaina noin kello 00.30 aikaan Tampereen Haukiluomassa baarissa oli mieheltä pudonnut käsiase lattialle. Vähän myöhemmin baarin pihassa oli noin 30 henkeä, joista osalla oli ollut riitaa, jolloin yksi paikalla olleista oli ampunut neljä laukausta. Tämän jälkeen pihassa olleet henkilöt olivat poistuneet paikalta useilla autoilla.

Poliisi tutkii tätä tapahtumaa ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena, mutta rikosnimikkeet saattavat tarkentua esitutkinnan aikana. Noin kello 00.55 osa edellä olevista henkilöistä oli Tampereen Lielahdessa, jossa epäillään tapahtuneen törkeä pahoinpitely, jonka uhri kuljetettiin TAYS:n ensiapuun.

Juhannusyö Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella oli vilkas. Kuluneen vuorokauden aikana häiriöpäihtymyksen takia kiinniotettuja oli Keski-Suomessa 22 henkilöä ja Pirkanmaalla 16 henkilöä. Klo 18–06 välisenä aikana poliisilla oli yhteensä 270 tehtävää Pirkanmaalla ja 174 tehtävää Keski-Suomessa.

Myös Hämeen poliisilaitoksen alueella juhannuspäivän vastainen yö on ollut poliisilla varsin kiireinen. Tehtäviä kirjattiin koko laitoksen alueelta kaikkiaan 259 kappaletta. Rattijuoppoja poliisi tavoitti liikenteestä kaikkiaan 15 kappaletta. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi säilöön otettiin 22 henkilöä.

Länsirannikolla juhannuspäivänä aamuyöllä 05.00 aikaan raumalainen mies joutui kolmen miehen ryöstämäksi. Ryöstäjät olivat 1994 syntynyt raumalainen, ja kaksi 1998 syntynyttä lahtelaista miestä. Miehet ottivat uhrilta aurinkolasit ja tämän jälkeen pahoinpitelivät uhria retuuttamalla ja lyömällä. Poliisipartiot tavoittivat tekijät ja miehiä epäillään ryöstöstä. Sama tekijäporukka oli aiemmin aiheuttanut häiriötä RMJ-festivaalialueella.

Oululaisen 19-vuotiaan naisen epäillään kuljettaneen henkilöautoa Koskelassa iltakahdeksan aikaan huumausaineen vaikutuksen alaisena. Asia kävi ilmi poliisipartion suorittaman liikennevalvonnan yhteydessä. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Oulussa poliisipartio tapasi yöllä Kaarlenväylällä myös miehen, jonka hallussa oli nyrkkirauta, oc-sumutin ja puukko. Mies oli sumuttanut oc-sumuttimella toisen henkilön kasvoille.

Kommentoi Facebookissa