Jukurien valmentajalla keitti yli – tuomaristo sai kuulla haistattelua

Mikkelin Jukurit nousi SM-liigaan kabinetin kautta 2016

Mikkelin Jukurit nousi SM-liigaan kabinetin kautta 2016. (Kuva AOP)

Jukurien päävalmentajalla Marko Kauppisella meni kuppi nurin. Hänet poistettiin vaihtoaitiosta.

JÄÄKIEKKO Mikkelissä lauantaina pelatussa SM-liigan ottelussa tehtiin peräti 11 maalia. Tappara voitti Jukurit maalein 7-4.

Kirvesrintojen Valtteri Kemiläinen (1+4) ja Maksim Matushkin (0+4) olivat Mikkelin illassa kovassa vireessä. Matushkin on kerännyt neljässä ensimmäisessä ottelussaan Tapparassa komeat tehot 0+8.

Ottelun lopputulosta enemmän puhutti kuitenkin Jukurien päävalmentajan Marko Kauppisen sopimaton kielenkäyttö. Kauppisen kuppi meni nurin, kun tuomaristo ei huomannut mikkeliläisten pelaajan koskeneen kiekkoon siirretyn rangaistuksen aikana.

”Haista sinä”, kiehui Kauppinen, ennen kuin hän sai lähteä pukukopin puolelle tuomariston käskystä.

Jukurien apuvalmentaja Jari Kauppila hoiti 4-7-tappion jälkeen lehdistötilaisuuden. Myös Kauppila oli tuohtunut näkemästään.

– Jokainen näkee tuon ottelun miten näkee. Tuomarit näkivät ainakin tänään eri tavalla kuin me nähtiin. Täällä yritetään kehittää pelaajia koko kausi, niin välillä tuntuu että yritetäänkö jossain muussa paikassa kehittää tätä toimintaa lainkaan. Jos meillä pelaaja vetää vihkoon, niin se joutuu välillä kärsimään olemalla katsomossa, mutta jossain muualla se ei mene ihan näin, kommentoi Kauppila seuransa verkkosivujen mukaan.

– Tosi ylpeä olen tietysti joukkueesta, että jokainen taisteli loppuun asti. Tietysti kun Tapparan tasoista joukkuetta vastaan annat noin paljon erikoistilanteita, niin hienosti saatiin ne melkein tapettua, mutta sitten sekunti kaksi niiden päättymisen jälkeen kaveri iski. Ihan ei tänään loppuun asti riittänyt erikoistilanteet ja tietysti oma erikoistilannepelaaminen ei ollut niin hyvää, Kauppila jatkui.

Myös Kouvolassa voittajajoukkue teki seitsemän maalia. KooKoo murjoi JYPin 7-2.

Perjantaina vuoden 2021 ensimmäisen tappionsa kokeneen kouvolalaisnipun päävalmentaja Jussi Ahokas myönsi, että nyt oli eri ääni kellossa.

– Olimme tänään pelipäällä, näki Ahokas seuran verkkosivuilla.

Ahokas kuitenkin muistutti, että taistoon mahtui käänteitä.

– Meidän 2-0-maalin jälkeen JYP pääsi vähän peliin mukaan ja tekikin illan avausosumansa.

KooKoo meni kuitenkin menojaan ja kuritti vieraitaan urakalla.

– Seitsemän tehtyä maalia kertoo hyvää, Ahokas hymähteli.

KooKoo nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Viime aikoina alavireessä ollut Ilves nousi puolestaan neljänneksi voitettuaan KalPan 3-2. KalPa putosi viidennelle tilalle.

Viime otteluissaan tehottomuudesta kärsinyt HIFK tarvitsi lauantaina vain yhden maalin voittoon. Juha Jääskän kolmannen erän maali takasi HIFK:lle 1-0 -voiton sarjajumbo HPK:sta. HIFK on sarjataulukossa kuudentena.

Sarjassa toisena oleva Pelicans hävisi Porissa Ässille maalein 2-5. Ottelussa oli 14 katsojaa. Ässät päästää intohimoisimpia fanejaan halliin koronarajoitusten sallimissa rajoissa.

Kauden alisuorittaja Kärpät onnistui voittamaan SaiPan 2-0. Kärpät jatkaa sarjassa yhdeksäntenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KalPa nollasi HIFK:n – ykköstykkinsä menettäneen Pelicansin tappioputki poikki

Kommentoi Facebookissa