Kaapatut lapset ja kaappaajat ovat poliisin hallussa – henkilöistä tehtiin kansainvälinen etsintäkuulutus

Henkilöt ovat tällä hetkellä turvassa ja eurooppalaisen valtion poliisiviranomaisen hallussa. (Kuvituskuva Poliisi)

Epäillyn lapsikaappauksen jälkeen lapset vietiin Suomesta ulkomaille.

LAPSIKAAPPAUS Lounais-Suomen poliisi kertoo lisätietoa mediassa uutisoidusta epäillystä lapsikaappauksesta Satakunnassa. Epäilty lapsikaappaus tapahtui 1. heinäkuuta Ulvilassa, minkä jälkeen lapset vietiin Suomesta ulkomaille.

Satakunnan Kansan mukaan lapsikaappauksesta epäillyt alle 40-vuotiaat mies ja nainen pyörittivät päiväkotia. Ulvilan lapsikaappauksesta epäillyt ovat pariskunta ja epäillyt sekä alaikäiset lapset on tavoitettu ulkomailta. Henkilöt ovat paikallisen poliisiviranomaisen hallussa.

Esitutkinnan alkuvaiheessa epäillyistä kaappaajista tehtiin syyttäjän antama eurooppalainen pidätysmääräys. Lisäksi epäillyistä ja lapsista laitettiin voimaan kansainväliset etsintäkuulutukset. Henkilöt löytyivät kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

Ulkomailta tavoitettuja henkilöitä epäillään lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta. Epäillyt ovat olleet vangittuina poissaolevana 4. heinäkuuta lähtien.

Poliisi ei esitutkintaa vaarantamatta voi tässä vaiheessa kertoa, mistä maasta henkilöt tavoitettiin. Poliisi ei voi myöskään avata muitakaan löytymiseen tai kiinniottoon liittyviä yksityiskohtia. Lounais-Suomen poliisi jatkaa asian esitutkintaa ja tiedottaa asiasta lisää, kun se on tutkinnallisesti mahdollista.

Lue myös: Perhettä häiriköitiin kuukausien ajan – poliisi otti nuoret kiinni itse teossa

Kommentoi Facebookissa