Käärijä teki viisuhistoriaa sijoittumalla toiseksi – ”Pientä pettymystä on nyt rinnassa”

Käärijä teki Euroviisuhistoriaa sijoittumalla toiseksi kappaleellaan Cha Cha Cha. (Kuva Yleisradio)

Suomenkielinen kappale ei ole koskaan sijoittunut näin hyvin Euroviisuissa.

MUSIIKKI Euroviisujen finaali on käyty Liverpoolissa. Suomen edustaja Käärijä teki viisuhistoriaa sijoittumalla toiseksi kappaleellaan Cha Cha Cha. Käärijä sai finaalissa yhteensä 526 pistettä, voittajan Ruotsin Loreenin pistemäärän ollessa 583.

Suomi sai ammattilaisraadeilta 150 pistettä ja 376 pistettä yleisöltä. Voittajan saama yleisöäänimäärä oli 243, mutta ammattilaisraadin äänet veivät Loreenin voittoon.

Käärijän sijoitus maailman suurimmassa musiikkikilpailussa on ainutkertainen, sillä suomenkielinen kappale ei ole koskaan sijoittunut näin hyvin Euroviisuissa. Sijoituksissa vain Lordi on pystynyt parempaan voittamalla Euroviisut vuonna 2006.

– Voittoa lähdettiin hakemaan. Eli vaikka sijoitus onkin historiallinen, niin pientä pettymystä on nyt rinnassa. Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu, viimeistään kun kotiin päästään, Käärijä kommentoi.

Euroviisujen finaalissa esiintyi yhteensä 26 maata.

Ensi lauantaina Käärijä-hurmos siirtyy Helsingin jäähalliin. Käärijän keikka 20.5. nähdään suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 20.00–21.15. Uuden Musiikin Kilpailun seuraava kausi käynnistyy jo elokuussa. Kappalehaku on auki 21.–24.8.2023.

Lue myös: Yksi näistä taiteilijakodeista on suomalaisten suosikki – äänestys käynnissä

Kommentoi Facebookissa