Kaasuisku maahanmuuttajien koulutustilaisuuteen? – ”Joku lämmitti mikrossa muoviastiaa”

Maahanmuuttajien koulutustilaisuuden kaasuiskuhälytyksen aiheuttajaksi paljastui mikrossa sulatettu muoviastia ja palanut ruoka.

Maahanmuuttajien koulutustilaisuuden kaasuiskuhälytyksen aiheuttajaksi paljastui mikrossa sulatettu muoviastia ja palanut ruoka. (Kuva Fotolia)

Pelastuslaitos raportoi Mannerheimintien vaarallisten aineiden onnettomuudessa olevan 11 altistunutta.

ONNETTOMUUS Poliisi tiedotti tänään, että rakennuksessa, jossa järjestetään maahanmuuttajille kotouttamiskoulutusta, havaittiin hengitysteitä ärsyttävää ainetta.

Paikalla Helsingin Pikku-Huopalahdessa oli tapahtuma-aikaan aamupäivällä ennen kahtatoista 100–200 henkilöä. Koulutettavat olivat aikuisia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Tilat evakuoitiin, ja sairaalaan vietiin hengitysoireiden takia tarkastettavaksi 11 ihmistä.

Pelastuslaitos twiittasi tilanteen etenemisestä.

”Mannerheimintie 160:ssa jotain hengitysteitä ärsyttävää kaasua. Tiloja tutkitaan.”

Pelastuslaitos ei tunnistanut ainetta. Päivystävän palomestarin mukaan ei voitu sulkea pois sitä, että aine olisi päästetty tilaan tahallisesti. Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö tutki asiaa, paikalla oli myös suuri joukko pelastuslaitoksen yksiköitä.

– Hengitystä ärsyttävää ainetta on ehkä ruiskutettu tahallaan talossa sijaitsevan maahanmuuttajien kotoutuskeskuksen tiloihin, raportoi myös ylikomisario Helsingin poliisista.

Dramaattinen tilanne muuttui lähinnä huvittavaksi poliisin twiitatessa tutkinnan etenemisestä.

”Mannerheimintie 160:ssä olevasta keittiöstä löydetty sulanut muoviastia, jossa on palanutta ruokaa. Kyseessä voi olla ruokapalo.”

Maahanmuuttajille kotouttamiskoulutusta järjestävän yrityksen tiloista löydettiin kuudennen kerroksen keittiön roska-astiasta osin sulanut, palanutta ruokaa sisältänyt muovinen astia. Palojälkiä todettiin myös keittiön mikrossa.

Ensimmäiset hengitystieoireet oli havaittu kyseisen keittiön välittömässä läheisyydessä. Poliisi epäilee, että hengitystieoireiden aiheuttaja on ruokapalosta aiheutunut savukaasu.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä nyt palonsyyn tutkintana.

Kommentoi Facebookissa