LEIPÄ Leipätiedotus ry:n leipomotilaston mukaan kahvileivällä ja konditoriatuotteilla herkuteltiin vuonna 2019 maltillisesti. Suomalaiset syövät keskimäärin 8,5 kiloa kahvileipää vuodessa. Tämä tarkoittaa kolmen pullan, leivoksen tai viinerin nauttimista viikossa.
– Kahvileivän kulutuksessa oli viime vuonna selkeää nousua kotimaisten tuotteiden osalta. Kahvileivästä ja konditoriatuotteista reilu 6 kiloa oli kotimaista tuotantoa, loput 2 kiloa tuontituotteita, kertoo tilastoinnista vastaava projektikoordinaattori Terhi Virtanen Leipätiedotuksesta.
Leivän kulutus on säilynyt melko tasaisena koko 2010-luvun. Tilastojen mukaan suomalaiset söivät ruokaleipää viime vuonna noin 41 kg/hlö, mikä tarkoittaa noin 4 viipaletta tuoreleipää tai 11 palaa kuivaleipää päivässä. Tästä määrästä noin 35 kiloa oli kotimaassa leivottua pehmeää leipää.
– Tuonnin kasvusta huolimatta meillä syödään siis edelleen eniten kotimaista leipää. Suomessahan on maailman monipuolisin leipäkulttuuri, jonka ylläpitämisestä voimme kiittää lukuisia leipomoita ympäri maan, Virtanen hehkuttaa.
Lue myös: Ongelmajätettä vai hyvää syötävää? – ”Kauppojen leipähävikki on hyvin harvoin syömäkelvotonta”
Kommentoi Facebookissa