Kaisa Mäkäräinen aloitti kilpailukautensa voitolla – ”Pitää olla aika masokisti, että tätä tekee”

Vesihiihtokelin lisäksi Kaisa Mäkäräinen harmitteli molempien ohilaukauksien karkaamista.

Vesihiihtokelin lisäksi Kaisa Mäkäräinen harmitteli molempien ohilaukauksien karkaamista. (Kuva AOP)

Kaisa ja Tero Seppälä olivat ampumahiihtoavauksen vauhdikkaimmat suomalaiset.

AMPUMAHIIHTO Ampumahiihdon Puuilo-cup käynnistyi lauantaina pikakilpailuilla Kontiolahden GP-kisoissa. Kansallisen kärjen lisäksi mukana oli Venäjän maajoukkueampumahiihtäjät karsimassa joukkuetta maailmancupin kilpailuihin.

Naisten yleisessä sarjassa parasta vauhtia 7,5 kilometrin matkalla piti Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen. Kaksi sakkokierrosta kiertänyt Mäkäräinen jätti toiseksi sijoittuneen puhtaasti ampuneen Venäjän Irina Starikhin kahdeksan sekunnin päähän.

– Mietin matkalla, että pitää olla aika masokisti, että tätä tekee. Rupesi suksi imemään niin paljon, että tuli ikävä kunnon kisakalustoa. Hiihdin jo pakasta poistetulla suksella. Toivottavasti oikeasta kisapakasta löytyy vähän parempia suksia, Mäkäräinen kommentoi.

Vesihiihtokelin lisäksi Mäkäräinen harmitteli molempien ohilaukauksien karkaamista.

– Molemmat olivat sellaisia, kun lukko meni edellisen laukauksen jälkeen kiinni, sormi vain toimi. Minulla on ollut samaa harjoituksissa aika paljon, niitä tulee kun harjoituskuormitusta on paljon ja hermosto ei ole ihan terävimmillään.

Kakkossijan nappasi Kontiolahden Urheilijoiden Nastassia Kinnunen. Kolme sakkokierrosta ampunut Kinnunen jäi kärjestä kaksi ja puoli minuutta. Kaksi sakkokierrosta ampunut Enon Kisa-Poikien Laura Toivanen oli cupin kolmas kolme minuuttia kärjestä.

Miesten sarjassa kovinta vauhtia piti olympiavoittaja Dmitry Malyshko. Tero Seppälä sijoittui toiseksi 41 sekuntia puhtaasti ampuneen Malyshkon takana. Seppälä ampui yhden sakkokierroksen pystyltä.

– Ei ole vielä herkkää hiihtoa, tuommoista perusjyystämistä. Ja jos sillä noinkin hyvin venäläisille pärjää, joilla on tiukat karsintakisat, niin saa olla tyytyväinen. Itsellä on jo paikka maailmancupiin valmiina, niin on saanut treenata ja aika paljon se vielä painoi, Seppälä kommentoi.

Cupissa toiseksi sijoittui kaksi sakkokierrosta ampunut Kontiolahden Urheilijoiden Tuomas Grönman. Hän jäi kärjestä kaksi ja puoli minuuttia. Kolmanneksi sijoittui viisi sakkokierrosta kiertänyt Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakala 3.47 kärjelle jääneenä.

Kisat Kontiolahdella jatkuvat sunnuntaina takaa-ajoilla.

  • Lähde Suomen Ampumahiihtoliitto

Lue myös: Kaisa Mäkäräinen kirjoitti viestin uransa jatkosta rantahiekkaan – ”Nähdään ensi kaudella”

Kommentoi Facebookissa