Kaisa Mäkäräinen ei hiihdä Lahdessa – maailmancup jatkuu Koreassa

– Koska en ole kilpaillut maastohiihdossa tällä kaudella, ymmärrän täysin, ettei maastohiihtomaajoukkue voi luvata minulle nyt yhtäkään henkilökohtaista matkaa Lahdessa, Kaisa toteaa.

– Koska en ole kilpaillut maastohiihdossa tällä kaudella, ymmärrän täysin, ettei maastohiihtomaajoukkue voi luvata minulle nyt yhtäkään henkilökohtaista matkaa Lahdessa, Kaisa toteaa. (Kuva AOP)

Suomalaisten ampumahiihtosuosikki kilpailee ensi talven olympiamaastoissa.

URHEILU Kotikatsomossa jännittävien harras toive ei toteutunut, kun tuore ampumahiihdon MM-pronssimitalisti Kaisa Mäkäräinen ilmoitti joutuvansa jättämään Lahden MM-hiihdot väliin.

Ampumahiihdon ehkä tämän hetken parhaana hiihtäjänä tunnettu Kaisa Mäkäräinen ei ole kilpaillut tällä kaudella sivulajissaan hiihdossa.

– Yksi nainen ei voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan. Minun oli tehtävä iso päätös. Rakastan ampumahiihtoa täydellä sydämelläni, mutta MM-kotikisat Lahdessa ovat hiihtäjän unelma myös, Mäkäräinen kirjoittaa Instagram-tilillään.

Yksi merkittävimmistä syistä oli, että Mäkäräinen ei olisi voinut olla varma, pääseekö hän edes hiihtämään yhtään kilpailua Lahdessa.

– Koska en ole kilpaillut maastohiihdossa tällä kaudella, ymmärrän täysin, ettei maastohiihtomaajoukkue voi luvata minulle nyt yhtäkään henkilökohtaista matkaa Lahdessa. Ja voidakseni valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla tuleviin kilpailuihin, minun piti tehdä päätös nyt, eikä yhtään myöhemmin. Joten… Toivotan kaikille ja erityisesti Suomen joukkueelle onnea ja menestystä Lahden MM-kisoihin.

Ampumahiihdossa Kaisa Mäkäräinen johtaa takaa-ajon kokonaiskilpailua ja on myös mahdollista, että hän voisi voittaa sprintticupin.

– Tämä tyttö matkustaa Koreaan ja yritän taistella pienistä kristallipalloista siellä. Tällä kaudella on yhä jäljellä kolme sprinttiä ja takaa-ajokisaa! Kiitos kaikille mitalionnitteluista.

Päävalmentaja Reijo Jylhä kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa, että hän toki olisi halunnut säilyttää mahdollisuuden, että Kaisa olisi ollut tarvittaessa käytettävissä sekä viestissä että 30 kilometrin massahiihtolähdössä.

– Mutta päädyimme yhteistuumin tähän ratkaisuun. Koska naiset eivät ole hiihtäneet maailmancupissa toisiaan vastaan, ei keskinäistä vertailua ole. Olisi ollut mahdotonta jakaa loppumatkoja, ennen kuin yhtään starttia on täällä MM-kisoissa hiihdetty, Jylhä kommentoi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi talven olympiamaastoissa Etelä-Korean Pyeongchangissa 2.–4. maaliskuuta.

Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen nähdään sen sijaan Lahdessa, hän osallistunee tämän torstaina naisten sprinttiin. Lahden MM-kisat alkavat keskiviikkona 22.2.2017.

Kommentoi Facebookissa