Kaisa Mäkäräinen otti kauden ensimmäisen voittonsa – lähes ylivoimaisesti!

Tänään oli suomalaisista taas Kaisa Mäkäräisen vuoro tuulettaa palkintopallilla.

Tänään oli suomalaisista taas Kaisa Mäkäräisen vuoro tuulettaa palkintopallilla. (Kuva AOP)

Hurjaa hiihtovauhtia Ruhpoldingissa siivitti puhdas ammuntatulos.

AMPUMAHIIHTO Suomen ampumahiihdon kirkkain tähtemme Kaisa Mäkäräinen on ollut alkukauden hyvässä hiihtovireessä, mutta palkintopallin korkein koroke on karannut  ammunnan epäonnistumisissa. Aiemmin Kaisa on tällä kaudella sijoittunut maailmancup-kisoissa kolmesti kakkoseksi ja kerran kolmoseksi.

Maailmancupin osakilpailussa Saksan Ruhpoldingissa Kaisa ei jättänyt mitään sattuman varaan. Pienessä lumisateessa käydyssä 7,5 kilometrin pikakisassa Mäkäräinen oli hiihtovauhdiltaan lähes ylivoimainen ja ampui molemmilta ampumapaikoilta kaikki taulut alas.

Kaisan voitto kirjattiin lopulta 22 sekunnin erolla Tsekin Gabriela Koukalovaan, kolmanneksi sijoittui saksalainen Laura Dahlmeier 30 sekuntia jäljessä. Neljänneksi jäänyt Ranskan Marie Dorin Habert jäi jo 49 sekuntia. Näillä eroilla lähdetään huomenna takaa-ajokisaan.

– Hyvä ero se on pikakisassa, mutta käytännössä yksi sakko, tyytyväinen Kaisa kommentoi etumatkaansa realistisesti.

Ruhpoldingin voitto oli Kaisa Mäkäräiselle uran 20. maailmancup-voitto. Pikakisan maailmancupin pisteissä Kaisa Mäkäräinen pysyi kärjessä, jokaisessa viidestä kisasta on ollut eri voittaja. Maailmancupin kokonaiskisassa Kaisa on kolmantena.

Kommentoi Facebookissa