Kaisa Mäkäräinen vei voiton lähes täydellisellä suorituksella!

Kaisa Mäkäräinen otti MM-pronssia jännittävässä kisassa viimeisenä kilpailupäivänä.

Tänään oli suomalaisista taas Kaisa Mäkäräisen vuoro tuulettaa palkintopallilla. (Kuva AOP)

Kauden toinen voitto suomalaiselle tuli takaa-ajokisassa yli minuutin erolla seuraavaan.

AMPUMAHIIHTO Kaisa Mäkäräinen otti eilen kauden ensimmäisen maailmancup-voittonsa tällä kaudella ja pääsi lähtemään 10 kilometrin takaa-ajokisaan Saksan Ruhpoldingissa 22 sekunnin johdossa. Sunnuntai oli suomalaiselle vielä huikeampi päivä, sillä Kaisa jopa kasvatti välimatkaa ja otti toisen kisavoittonsa reilun minuutin erolla.

Erinomaisesti hiihtänyt Kaisa Mäkäräinen ampui kahdelta ensimmäiseltä makuuammuntapaikalta puhtaat tulokset, kun lähimmät kilpakumppanit takeltelivat. Ensimmäiseltä pystypaikalta tuli turvallisen tuntuisessa johdossa yksi ohilaukaus, mutta viimeinen ammunta sujui taas täydellisesti.

Kaisa saattoi hiihdellä rennosti tuuletellen maaliin, kun toiseksi tullut ja kisaan toisena lähtenyt Tsekin Gabriela Koukalova jäi lopulta 1.01 minuuttia. Kolmanneksi tullut Ranskan Marie Dorin Habert jäi 1.23 minuuttia ja neljäs, kotikatsomon edessä kisannut Laura Dahlmeier 1 minuutin ja 32 sekuntia. Kisan yllättäjä Ruotsin Hanna Öberg oli neljäs, seitsemän sekuntia perässä.

Maailmancupin kokonaiskisassa Kaisa on nyt toisena 568 pisteellä, kun kokonaiskisaa johtavalla Gabriela Koukalovalla pisteitä on 587. Kolmantena olevalla Laura Dahlmeierin pistesaldo on 555. Kaisa on kuitenkin sekä pikakilpailun, että takaa-ajokisan cup-johdossa. Kausi on tällä hetkellä puolivälissä.

Kommentoi Facebookissa