Kaisa Mäkäräisen lähes täydellinen syntymäpäivä – yhdellä ohilaukauksella hienosti kakkossija!

Kaisa Mäkäräinen juhlisti syntymäpäiviään hienolla maailmancupin kisalla Ruhpoldingissa.

Kaisa Mäkäräinen juhlisti syntymäpäiviään hienolla maailmancupin kisalla Ruhpoldingissa. (Kuva AOP)

Ruhpoldingin maailmancupin 15 kilometrin kisa käytiin suomalaisen 35-vuotispäivänä.

AMPUMAHIIHTO Kaisa Mäkäräinen ei ole tällä kaudella onnistunut ampumahiihtokisassa selviytymään ilman sakkokierroksia, eikä niin käynyt tänäänkään. Lähellä se kuitenkin oli, sillä hän ampui Ruhpoldingissa vain yhden sakon heti ensimmäisellä ampumapaikalla makuulta.

Hiihtovauhtikin oli 15 kilometrin kisassa kunnossa, joten suomalainen nousi 35-vuotissyntymäpäivänään palkintokorokkeelle. Edelle ehti 12,7 sekunnin turvin ainoastaan Italian Dorothea Wierer, joka ampui puhtaasti.

– Ykkösen kun ampuu, voi olla todella tyytyväinen. Silloin kokonaisuus pysyy kasassa. Hiihdolta olisin odottanut enemmän. Latu on sellainen, ettei auta nukahtaa missään vaiheessa. Muuten tulee takkiin, Kaisa kommentoi maalissa Yle Urheilulle.

Kaisa Mäkäräinen nousi tällä kaudella nyt kolmannen kerran palkintokorokkeelle. Ensimmäisen kerran sen teki koko urallaan kisan varsinainen suuryllättäjä, puhtaasti ampunut ja 21,2 sekuntia voittajalle jäänyt Kanadan Rosanna Crawford.

Muilla suomalaisilla ei ollut aihetta juhlaan. Suvi Minkkinen oli sijalla 69, Laura Toivonen 74 ja Venla Lehtosen sijoitus oli 75. Mari Laukkanen ei osallistunut kilpailuun. Viestien lisäksi sunnuntaina Ruhlpoldingissa on vuorossa naisten yhteislähtökilpailu.

Kommentoi Facebookissa