Kaisa otti MM-mitalin viimeisellä hetkellä!

Kaisa Mäkäräinen otti MM-pronssia jännittävässä kisassa viimeisenä kilpailupäivänä.

Tänään oli suomalaisista taas Kaisa Mäkäräisen vuoro tuulettaa palkintopallilla. (Kuva AOP)

Pronssi ratkesi suomalaiselle viimeisen kilpailupäivän viimeisellä kierroksella.

URHEILU Ampumahiihdon MM-kisat Itävallan Hochfilzenissä huipentuivat tänään yhteislähtökisoihin. Suomen mitalitoivo Kaisa Mäkäräiselle kisat olivat olleet alavireiset, normaalikisassa hänen sijoituksensa oli 15, pikakisassa vasta 12 ja takaa-ajokisassa seitsemäs.

Sää 12,5 kilometrin yhteislähtökisassa oli hyvä, joka auttoi hieman heikompia hiihtäjiä. Kaisa Mäkäräiselle tuli yksi ohilaukaus heti ensimmäisellä makuuampumapaikalla, mutta muuten hän onnistui pysyttelemään alle puolen minuutin päässä kärjestä.

Viimeisellä ampumapaikalla Kaisan viimeinen laukaus kesti yllättävän kauan, mutta odottaminen kannatti, sillä taulu putosi ja Mäkäräinen pääsi matkaan iskuetäisyydellä kolmantena hiihtäneestä Tsekin Gabriela Koukalovasta.

– En vielä uskonut mitaliin, mutta tuntui että nyt hiihdän elämäni tärkeintä kierrosta. Niin vain alkoi tulla selkiä vastaan, huojentuneen oloinen Kaisa Mäkäräinen kommentoi kisan ratkettua.

Ennakkosuosikki Saksan Laura Dahlmeier onnistui pudottamaan matkastaan amerikkalaisyllättäjä Susan Dunkleen, pronssille noussut Kaisa Mäkäräinen hävisi voittajalle lopulta 20,1 sekuntia.

Mari Laukkanen jätti yhteislähtökisan väliin, koska hän halusi jo keskittyä Lahden MM-hiihtojen sprinttiin. Myös Kaisa Mäkäräinen on nimetty Lahden kisoihin.

Kommentoi Facebookissa