Kaisa testasi olympiaradan – hieno nousu hopeasijalle!

Tänään oli suomalaisista taas Kaisa Mäkäräisen vuoro tuulettaa palkintopallilla.

Tänään oli suomalaisista taas Kaisa Mäkäräisen vuoro tuulettaa palkintopallilla. (Kuva AOP)

Kaisa Mäkäräinen johtaa takaa-ajon maailmancupia.

AMPUMAHIIHTO Hiihtävän maailman mielenkiinto on kohdistunut Lahden MM-kisoihin, mutta myös Etelä-Korean tulevissa olympiamaisemissa Pyeongchangissa käytiin naisten ampumahiihdon takaa-ajon maailmancup-osakilpailu.

Ensimmäisenä 10 kilometrin ladulle lähtenyt Saksan Laura Dahlmeier, tuore viisikertainen maailmanmestari, oli kisassa omaa luokkaansa. Täydellinen ammunta vei hänet 1.12,6 sekunnin erolla 17. osakilpailuvoittoon tällä kaudella.

Kaisa Mäkäräinen lähti kisaan neljäntenä, edellä olivat Norjan Tiril Eckhoff sekä Ranskan Anais Chevalier. Kaisa ampui makuupaikoilta puhtaasti, mutta ensimmäisessä pystyammunnassa tuli kaksi sakkokierrosta.

Toisella pystypaikalla Kaisa oli mukana usean urheilijan ryhmässä ja hopeasija oli nyt tarjolla Saksan Franziska Hildebrandille. Saksalainen kuitenkin epäonnistui, mutta Kaisa Mäkäräinen ampui puolestaan puhtaasti.

Hiihtoladulla suomalainen tiputti helposti kyydistään Ranskan Anais Bescondin, ja näin Kaisa Mäkäräinen pääsi tuulettamaan helpottuneena kakkossijaansa.

Kaisa Mäkäräinen johtaa takaa-ajon maailmancupia yhdeksällä pisteellä, kakkosena on Laura Dahlmeier. Maailmancupin kokonaiskisaa johtaa Dahlmeier, Mäkäräinen on kolmantena.

Kommentoi Facebookissa