Kaivurin kavalluksesta vankeutta ja lähes 50 000 euron lasku – rahoitusyhtiön kone katosi jäljettömiin

Käräjäoikeuden näkemyksen mukaan toiminta osoitti suunnitelmallisuutta ja ansaintatarkoitusta. (Kuvituskuva Fotolia)

Kuusikymppinen mies tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

KAVALLUS Tamperelainen yrittäjä on tuomittu ehdolliseen vankeuteen sekä koviin korvauksiin törkeästä kavalluksesta. Tuomiossa todetaan, että mies myi eteenpäin Komatsu-kaivurin, jota hän ei omistanut.

Alun perin kaivuri oli leasing-sopimuksella tamperelaisen rakennusalan yrityksen hallussa. Yhtiön omistaja myi firmansa ja ilmoitti ostajalle, että kyseinen kaivuri on rahoitusyhtiön omaisuutta. Myös myyjä sai syytteen törkeästä kavalluksesta, mutta syyte hylättiin.

Firman ostanut mies myi kaivurin pian eteenpäin, ja rahoitusyhtiön omistama kone katosi jäljettömiin. Mies perusteli firmansa myyntiä sillä, että rahat olivat loppuneet. Kun rahoitusyhtiön omistama kaivuri meni kaupan mukana, käräjäoikeus piti tekoa törkeänä kavalluksena.

– Myynti on tapahtunut lähes välittömästi omaisuuden haltuun saamisen jälkeen, mikä käräjäoikeuden näkemyksen mukaan osoittaa suunnitelmallisuutta ja ansaintatarkoitusta, toteaa tuomioistuin päätöksessään.

Noin kuusikymppinen mies tuomittiin törkeästä kavalluksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Rahoitusyhtiölle mies tuomittiin maksamaan korvauksia 47 977 euroa.

Lue myös: Rahapula yllätti – mieskaksikko kavalsi 25 000 euron arvoisen kaivinkoneen

Kommentoi Facebookissa