Kaksi jatkoaikaa ja Suomi nousi voittoon – jälleen huikea trilleri EM-koriksessa!

Lauri Markkanen taisteli Suomen ja Susijengin kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon.

Lauri Markkanen taisteli Suomen ja Susijengin kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen oli koko Puola-ottelun paras pistemies 27 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

KORIPALLO Kohdattuaan EM-kotikisojen ensimmäisissä alkulohkon otteluissaan modernia vauhtikoripalloa pelaavat Ranskan ja Slovenian, sai Susijengi sunnuntaina kokea tuulahduksen itäeurooppalaisesta koripallosta, kun Puola juoksi Suomea vastaan Hartwall Areenalla.

Susijengin apuvalmentajan Mikko Larkaksen mukaan Puola-ottelun avain on huolellisuus. Puolan pelissä on kaikuja perinteisestä itäisen Euroopan koripallosta, mutta ryhmän joukkuepelaamisessa näkyy myös vahvasti sen pitkäaikaisen amerikkalaisvalmentajan Mike Taylorin kädenjälki. Puola on pelannut pitkään yhteen, ja parhaimmillaan joukkueen yhteispeli on kaunista ja saumatonta.

– Puolasta huokuu, kuinka pitkään he ovat pelanneet yhteen ja saman valmentajan alaisuudessa. He pelaavat useita settejä, joilla pyrkivät luomaan tilaa heittäjille. Mikä tahansa joukkue, joka antaa heille aikaa ja tilaa, joutuu vaikeuksiin heitä vastaan, Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas ennakoi.

Pelin alkupuoliskolla Suomen johto oli parhaimmillaan jo 14 pistettä ja varsinkin kolmen pisteen heitot onnistuivat. Edellisten otteluiden sankari Jamar Wilson loukkaantui kuitenkin jo ottelun alussa, jolloin Teemu Rannikko joutui ottamaan hänen roolinsa.

Kolmannella neljänneksellä Puola sai ottelun hallintaansa, ja johti vuorostaan parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä. Nyt nousi esiin tuleva NBA-tähtemme Lauri Markkanen, joka toi ottelun tasalukemiin 66–66 ja edessä oli jatkoaika. Edellisen Slovenia-ottelun lopussa Markkanen talutettiin ontuen pukukoppiin, mutta vamma oli onneksi pelättyä lievempi.

Ensimmäisellä jatkoajalla Markkanen sai vahvaa tukea kokeneelta Petteri Koposelta, kaksi sinitossuista susijengiläistä pitivät Suomen pelissä mukana. Puolan kaikki kaikessa tuntui olevan ranskalaisessa Asvelissa pelaava pistenikkari A.J. Slaughter. Vain 3,1 sekuntia ennen summeria Markkanen tasoitti jälleen – edessä oli toinen jatkoerä.

Nyt Slaughterille vastusta antoivat Markkasen ja Koposen lisäksi Sasu Salin ja Erik Murphy. Puolan taistelu päättyi tahalliseen rikkeeseen, jolloin Petteri Koponen onnistui pussittamaan vapaaheitosta Susijengin kolmen pisteen johtoon. Loppusekunnit eivät enää riittäneet Puolan tasoitukseen, Suomi voitti trillerin 90–87.

Lauri Markkanen oli koko ottelun paras pistemies 27 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Suomella on edessä yksi vapaapäivä, seuraavaksi vastaan asettuu Kreikka.

  • Lähde Suomen Koripalloliitto

Kommentoi Facebookissa