Kaksi nuorukaista päätti kostaa 14-vuotiaan pahoinpitelyn – tapahtumaa tutkitaan rikoksena

Molempien rikoskokonaisuuksien tutkinta on edennyt ripeästi.

Molempien rikoskokonaisuuksien tutkinta on edennyt ripeästi. (Kuva AOP)

Hämeen poliisi muistuttaa, että kostoa ei kannata käyttää ratkaisukeinona.

PAHOINPITELYT Tiistaina 18.8.2020 illalla Lahden torilla tapahtuneen alaikäiseen kohdistuneen rikoksen tutkinta on edennyt ja tapahtumat on pääpiirteittäin selvitetty. Tapahtumaa on tutkittu nimikkeillä pakottaminen, laiton uhkaus ja pahoinpitely.

Uhri oli 14-vuotias poika ja varsinainen aktiivinen toimija 18-vuotias. Tapahtuman seurauksena kaksi nuorta miestä päätti lähteä kostoretkelle. Seuraavana päivänä lahtelainen 17-vuotias ja orimattilalainen 18-vuotias onnistuivat löytämään 14-vuotiaaseen kohdistuneista rikoksista epäillyn 18-vuotiaan, ja kohdistivat häneen väkivaltaa sekä anastivat omaisuutta.

Tätä tapahtumaa on tutkittu törkeänä pahoinpitelynä ja ryöstönä. Molempien rikoskokonaisuuksien tutkinta on edennyt ripeästi ja muutamien lisäkuulustelujen jälkeen esitutkintapöytäkirjojen uskotaan valmistuvan ja siirtyvän syyteharkintaan.

Juttuvinkki: Sosiaalisessa mediassa julkaistiin kouluun kohdistuva uhkaus – poliisi otti 16-vuotiaan kiinni

Hämeen poliisilaitos muistuttaa, että vaikka onkin tapahtunut omasta mielestä epäoikeudenmukaista kohtelua, kiusaamista tai jopa pahoinpitelyä, ei kosto ja oman käden oikeus ole näissä tilanteissa oikea tapa toimia, vaan aina tulee ottaa yhteys poliisiin.

Samoin tapahtumista kuvattujen videoiden levittäminen sosiaalisessa mediassa voi videolla nähdyistä henkilöistä olla hyvinkin traumatisoivaa ja tekee kiusaamistilanteen vielä pahemmaksi. Poliisi muistuttaa, että periaate kaikkien kuvien ja videoiden jakamisessa sosiaalisessa mediassa on se, että voi miettiä, haluaisiko itsestään jaettavan vastaavanlaista materiaalia.

Jos näet tai saat epäilyttävän videon itsellesi, älä jaa sitä eteenpäin vaan sen voi lähettää poliisille katsottavaksi esimerkiksi sähköpostilla vihjeet.hame@poliisi.fi tai jos asiassa on rikokseen viittaavaa, materiaalista voi myös tehdä rikosilmoituksen.

Lue myös: Erimielisyydet koulun pihalla kärjistyivät alaikäisen puukotukseen – apuun soitettu kaveri saapui isänsä kanssa

Kommentoi Facebookissa