Kaksivuotias liftasi peukalo pystyssä lähijunaan – matka päättyi onnellisesti poliisin huomaan

Lapsi oli muiden ihmisten mukana noussut Helsinkiin matkalla olleeseen I-lähijunaan.

Lapsi oli muiden ihmisten mukana noussut Helsinkiin matkalla olleeseen I-lähijunaan. (Kuvituskuva AOP)

Kadonneeksi ilmoitettu pieni lapsi matkusti lähijunalla kauppakeskuksesta Helsinkiin.

KATOAMINEN Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, kuinka äiti oli ollut kahden lapsensa kanssa ostoksilla Martinlaakson Ostarin kauppakeskuksessa. Pienempi lapsi oli vielä rattaissa, mutta kaksivuotias seurasi mukana itsenäisesti. Äiti oli maksanut ja pakannut kassalla ostoksia, kun hän huomasi kaksivuotiaan kadonneen.

Äiti aloitti etsinnät yhdessä ystävänsä ja kauppakeskuksen henkilökunnan kanssa, mutta lasta ei löytynyt mistään. Äiti teki ilmoituksen hätäkeskukseen, josta tehtävä välitettiin poliisille ja Itä-Uudenmaan poliisi aloitti välittömästi asian selvittämisen.

Hetkeä aiemmin Helsingin poliisi oli kuuluttanut pääkaupunkiseudun poliisipartioille noin 4–5-vuotiaasta lapsesta, joka oli löytynyt ilman vanhempiaan Helsingistä. Alustavasti vaikutti siltä, että kyseessä olisi sama lapsi. Äiti kertoi lapsen pitävän junista ja epäili, että lapsi olisi noussut junaan. Martinlaakson Ostari ja junaseisake sijaitsevat vieretysten, ja lapsi oli alkavalla viikolla täyttämässä kolme vuotta.

Lähijunaliikenteen turvavalvomo tarkasti kameratallenteita ja niistä kävi ilmi, että lapsi oli kävellyt portaat ylös asemalaiturille muiden ihmisten mukana. Laiturilla lapsi oli vielä liftannut peukalo pystyssä ja astunut I-junaan, käyden penkille istumaan.

Muut matkustajat kiinnittivät huomiota junassa yksin matkustavaan lapseen ja ilmoittivat asiasta sekä konduktöörille että hätäkeskukseen. Konduktööri ilmoitti puolestaan poliisille, jonka partio tuli vastaan Helsingin rautatieasemalle. Asiasta ilmoitettiin myös lastensuojeluviranomaisille, ja poliisipartio kuljetti lapsen Helsingin kaupungin sosiaali- ja lastensuojeluviranomaisten huostaan.

Itä-Uudenmaan poliisipartio tapasi huolissaan olevan äidin, jolle kerrottiin, että lapsi oli todennäköisesti löytynyt. Useiden puhelujen jälkeen asia varmistui, ja kyynelehtinyt sekä kiitollinen äiti ohjattiin noutamaan lastaan Helsingistä.

Lue myös: Marjastuskausi näkyy metsään eksyneiden piikkinä – reppuun eväät, kaulaan pilli ja kännykkään virtaa

Kommentoi Facebookissa