Poliisikoira löysi eksyneen yöllä vaarasta – väsynyt, kylmissään ja puhelimesta virta loppu

Poliisin koirapartiot ovat tehokkaita eksyneiden sekä pakomatkalla olevien etsinnöissä.

Poliisin koirapartiot ovat tehokkaita muun muassa eksyneiden sekä pakomatkalla olevien etsinnöissä. (Kuvituskuva Fotolia)

Henkilön varustus oli puutteellinen pohjoisen öisiä olosuhteita ajatellen.

EKSYNYT Poliisille tuli ilmoitus Kuusamossa eksyneestä henkilöstä lauantai-iltana klo 21.30 aikaan. Ilmoituksen mukaan kaksi henkilöä oli päivällä käynyt kävellen Iivaaran päällä, ja paluumatkalla iltapäivällä toinen henkilöistä oli lähtenyt kiertämään eri kautta paluumatkan aikana.

Hän ei kuitenkaan löytänyt lähtöpaikalle ja kumppani teki ilmoituksen hälytyskeskukseen myöhemmin illalla. Viimeisin puhelinyhteys eksyneeseen oli ollut klo 19 aikaan, jonka jälkeen häneen ei saatu yhteyttä puhelimen virran loppumisen vuoksi.

Paikalle hälytettiin kaksi poliisikoiranohjaajaa, jotka ryhtyivät yötä myöten suorittamaan kadonneen etsintää koirien avulla. Yöllä hieman kello kahden jälkeen toinen koiranohjaaja löysi eksyneen henkilön Iivaaran itäpuolelta.

Eksynyt oli löydettäessä väsynyt ja kylmissään, koska varustus oli puutteellinen öisiä olosuhteita ajatellen. Paikalle hälytettiin myös pelastuslaitoksen yksikkö, joka nouti mönkijällä kadonneen maastosta. Myös Vapepalle lähti ennakkovaroitus etsinnästä, joka kuitenkin peruttiin etsittävän löytyessä.

Lue myös: Kaksivuotias liftasi peukalo pystyssä lähijunaan – matka päättyi onnellisesti poliisin huomaan

Kommentoi Facebookissa