Kalaan lähtenyt veneseurue oli kateissa saaristossa – toinen henkilöistä onnistui pelastautumaan uimalla

Laajoihin etsintöihin osallistui muun muassa meripelastushelikopteri.

Laajoihin etsintöihin osallistui muun muassa meripelastushelikopteri. (Kuva LSMV)

Kadonnut vene löytyi aamuviideltä kaatuneena Vånon lossin lähettyvillä.

MERIPELASTUS Länsi-Suomen merivartiosto ilmoitti, että veneseurue oli kateissa lauantai-iltana Paraisilla. Laajoihin etsintöihin osallistui muun muassa Turusta Super Puma -meripelastushelikopteri sekä venepartio Nauvon merivartioasemalta.

Meripelastuskeskus Turku oli vastaanottanut klo 22.30 ilmoituksen palaamatta jääneestä kahden hengen veneseurueesta. Noin 40-vuotiaat mieshenkilöt olivat lähteneet klo 16.30 kalastamaan perämoottorilla varustetulla neljämetrisellä soutuveneellä Paraisten Kirkonselälle. Henkilöt eivät palanneet sovitusti mökilleen eikä heihin saatu yhteyttä puhelimella.

Mittavista etsinnöistä huolimatta ei venettä eikä henkilöitä löydetty ja etsintäoperaatio keskeytettiin tuloksettomana neljän tunnin jälkeen. Kadonnut vene löytyi kuitenkin aamuviideltä kaatuneena Vånon lossin lähettyvillä. Toinen henkilöistä onnistui pelastautumaan rantaan uimalla.

– Muutaman kymmenen metriä hän oli onnistunut uimaan rantaan ja sitten kävellyt pitkän matkan mökilleen, mistä oli lähtenytkin liikkeelle, meripelastusjohtaja Niklas Guseff kertoi STT:lle.

Tapahtuma on nyt päätetty meripelastuksen osalta ja toisen henkilön etsintöjä jatketaan alueella. Tapahtuman johto- sekä tutkintavastuu on siirretty Lounais-Suomen poliisilaitokselle.

Lue myös: Golfaamassa ollut mies pelasti pienen lapsen tekolammesta – poliisi kiittää ansiokkaasta toiminnasta

Kommentoi Facebookissa