Kalajoen kuolonkolarin onnettomuusauton kello pysähtyi 01.22 – nopeusmittari näytti 165 km/h

Kuulusteluissa on selvinnyt, että tapahtumailtana ennen ajoon lähtöä seurueessa oli nautittu alkoholia.

Kuulusteluissa on selvinnyt, että tapahtumailtana ennen ajoon lähtöä seurueessa oli nautittu alkoholia. (Kuva AOP)

Täsmälleen samaan aikaan seismologinen mittauspiste rekisteröi jäljen.

ONNETTOMUUS Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt lisätietoja liittyen Kalajoella 13.10.2018 tapahtuneeseen kuolonkolariin. Henkilöauto, jossa oli neljä paikallista nuorta, ajoi Kalajoen suunnasta Ylivieskantietä aamuyöllä kun auto ajautui loivasti vasemmalle kaartuvalla tieosuudella pientareelle.

Auto törmäsi peltoliittymärumpuun ja ajautui kymmenien metrien matkan ulos tieltä, päätyen ojaan katolleen. Kolme autossa ollutta nuorta menehtyi, yksi takapenkillä ollut henkilö saatiin irrotettua ajoneuvosta. Hänet toimitettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan.

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että onnettomuus on tapahtunut klo 01.22 ja hälytys hätäkeskukseen asiasta on tullut klo 01.59. Tapahtuma-aika on selvinnyt onnettomuusauton pysähtyneestä kellosta.

Täsmälleen samaan aikaan lähistöllä oleva seismologian laitoksen mittauspiste Kalajoen Kamusenperällä on rekisteröinyt jäljen, joka ei sovi maanjäristykseen, eikä mihinkään räjäytykseen. Kyse on varsin todennäköisesti kolariauton törmäyksestä aiheutunut rekisteröinti. Mittauspiste sijaitsee varsin lähellä tapahtumapaikkaa.

Poliisin tutkimuksissa on myös selvinnyt, että onnettomuusauton nopeusmittari oli pysähtynyt lukemaan 165km/h. Puhutteluissa ja kuulusteluissa on selvinnyt, että tapahtumailtana ennen ajoon lähtöä, mökillä olleessa seurueessa oli nautittu alkoholia.

Toistaiseksi asiassa ei kuitenkaan epäillä rattijuopumusta. Kuljettajan ja muiden onnettomuudessa menehtyneiden mahdollinen veren alkoholimäärä selviää oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa.

Lue myös: Kolme paikkakuntalaista nuorta kuoli ja yksi loukkaantui – henkilöauto ajautui ulos tieltä

Kommentoi Facebookissa