Kalastamassa olleita miehiä putosi veneistä mereen – sivulliset pelastivat ennen helikoptereita

Merivartiosto muistuttaa veneilijöitä kiinnittämään huomiota oikeanlaisen varustautumisen merkityksestä keväisellä merellä.

Merivartiosto muistuttaa veneilijöitä kiinnittämään huomiota oikeanlaiseen varustautumiseen keväisellä merellä. (Kuva Fotolia)

Ulkopuolisten henkilöiden esimerkillinen toiminta todennäköisesti pelasti miesten hengen.

MERIPELASTUS Suomenlahden merivartiosto sai tiedon miehen joutumisesta veden varaan torstaina klo 19.00. Tapahtumapaikaksi osoittautui Porvoon Pellingin eteläranta. Mies oli pudonnut soutuveneestä mereen noin sadan metrin päässä rannasta ollessaan laskemassa verkkoja, eikä päässyt itse takaisin veneeseen.

Paikalle hälytettiin Porvoon merivartioaseman partio ja meripelastushelikopteri. Lisäksi tehtävään liittyi yksiköitä Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta, poliisilta sekä ensihoidosta.

Paikalle ensimmäisenä saapui sivullinen, joka pystyi kannattelemaan miestä, muttei saanut häntä nostettua heti ylös veneeseen. Sivullinen sai lopulta uitettua omalla veneellään miehen rantaan ja mies selvisi vaatteiden vaihdolla.

Sivullisen veneilijän ja rannalta tapahtuman nähneen ilmoittajan toiminnan merkitys oli tälläkin kertaa merkittävä. Merivartiosto kiittää edellä mainittujen esimerkillistä toimintaa ja muistuttaa veneilijöitä kiinnittämään huomiota oikeanlaisen varustautumisen merkityksestä keväisellä merellä.

Myös illalla Sauvonlahdelle kalastamaan lähtenyt mies oli jostain syystä kaatunut veneellään ja jäänyt veden varaan. Avunhuutoja kuullut omainen ilmoitti tapahtuneesta hätäkeskukseen.

Meripelastuskeskus Turku hälytti tehtävälle pelastuslaitoksen yksiköiden lisäksi meripelastushelikopterin ja veneyksikön vartiolaiva Uiskolta.

Ensimmäisenä paikalla saapuneesta Finnhems 20 -helikopterista havaittiin, että ulkopuolinen henkilö oli löytänyt hädässä olleen miehen ja kannatteli häntä veden pinnalla. Avustaja ei kyennyt kuitenkaan nostamaan henkilöä veneeseen.

Miehen avuksi saapui pelastuslaitoksen pintayksikkö ja he saivat henkilön vedestä ja kuljetettua maihin, ja sitä kautta jatkohoitoon. Pelastettu voi olosuhteisiin nähden hyvin, hän oli vielä tajuissaan vaikka oli ollut veden varassa lähes tunnin.

Hyvät varusteet ja sivullisen esimerkillinen toiminta todennäköisesti pelastivat miehen hengen.

Kommentoi Facebookissa