Kalle Rovanperä ällistyttää kisasta toiseen – paineensietokyky kovalla tasolla

Kalle Rovanperä Toyotan ratissa. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Kalle Rovanperä on noussut kauden suurimmaksi mestarisuosikiksi. Tulevissa kisoissa nähdään, miten hän kestää paineet uudessa tilanteessaan.

RALLI Kalle Rovanperän viitostilaa Sardinian rallissa juhlittiin Toyotalla merkittävänä saavutuksena. Vaikka sijoitus oli kolme edellistä rallia voittaneelle Rovanperälle vaatimaton, kasvatti hän johtonsa MM-sarjassa 55 pisteeseen.

Rovanperä on ollut alkukaudella hämmästyttävän hyvä. Eikä pelkästään nopeutensa, vaan kypsyytensäkin takia.

Sardiniassa Rovanperä sai kiitosta erityisesti siitä, että malttoi mielensä ja keskittyi varmistelemaan sijoitustaan. Harvalta 21-vuotiaalta moinen onnistuu niin hyvin.

Ja kisan päättäneellä power stagella Rovanperä ajoi vielä toiseksi keräten viisi MM-pistettä. Power stagen voittanut ja kisassa aiemmin keskeyttänyt Thierry Neuville keräsi Sardinian rallista viisi ja Rovanperä 14 pistettä.

Rovanperä on ajanut alkukaudella varmasti, kun muut ovat tehneet virheitä. Siksi hän johtaa MM-sarjassa toisena olevaa Neuvillea 55 ja kolmantena olevaa Ott Tänakia 58 pisteellä.

Viimeksi suomalaisajaja voitti rallin maailmanmestaruuden 2002. Tuolloin ykkönen oli Marcus Grönholm.

Nyt näyttää jopa realistiselta, että Rovanperä voittaisi mestaruuden kaikkien aikojen nuorimpana ajajana. Hän täyttää lokakuussa 22 vuotta.

Ennen kauden alkua Rovanperää arvioitiin vielä liian nuoreksi, jotta voisi voittaa mestaruuden. Edellyttäähän ralliautoilussa menestyminen kokemusta.

Kauden viidessä ensimmäisessä kilpailussa Rovanperä on tyrmännyt kaikki epäilyt. Hän on paljon kypsempi, kuin on kuviteltu.

Kaudesta on toki ajamatta vielä kahdeksan kilpailua. Kaksi keskeytystä veisi Rovanperältä etumatkan MM-taistossa.

Tulevissa kilpailuissa mitataankin, miten Rovanperä kestää paineet MM-suosikkina. Kovimmat paineet hänellä on varmasti Jyväskylässä elokuun alussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä ajoi kypsästi – kasvatti MM-pistejohtoaan

Kommentoi Facebookissa