Kalle Rovanperä on ylivoimaisesti suurin mestarisuosikki

Toyota dominoi rallin MM-sarjan kauden 2023 avauskilpailua Monte Carlo-rallia. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Olisi yllätys, jos Kalle Rovanperä ei tänä vuonna rallin maailmanmestaruutta voittaisi.

RALLI Toyota hallitsi selvästi rallin MM-sarjan kauden avannutta Monte Carlo -rallia. Sebastien Ogier ajoi voittoon ja Kalle Rovanperä varmisti Toyotan tiimille kaksoisvoiton.

Rovanperä jäi toiseksi, mutta nappasi kuitenkin ison pistepotin voitettuaan Power Stagen. Ogier ajaa tänä vuonna vain muutamia kilpailuja, joten Rovanperä käytännössä johtaa MM-sarjaa.

Kaudesta voikin tulla masentavan tylsä. Toyotan ja Rovanperän pelätään olevan niin ylivoimaisia, ettei muilla ole heitä vastaan jakoa.

Rovanperä voitti viime vuonna maailmanmestaruuden vain 22-vuotiaana. Hän on ikäisekseen hämmästyttävän kypsä kuljettaja ja kehittynee varmasti vielä huomattavan paljon.

Rallin MM-sarjan urheilullinen arvo toki kärsii, kun mukana ei ole pääluokassa kuin kolme tallia. Tämä johtunee siitäkin, ettei sähköautoihin ole siirrytty, vaan kisoja ajetaan nyt toista kautta hybrideillä.

Eri lähteiden mukaan sähköautoihin siirtyminen nostaisi rallin MM-sarjan kiinnostavuutta. Mukaan voisi tulla useampi automerkki.

Rallin MM-sarjan vuoden 2025 tekniset säännöt lyötäneen lukkoon jo tulevana keväänä. Mahdollisesti sähköautoja ei otettaisi käyttöön kuitenkaan ennen vuotta 2027.

Tähän vaikuttavat monet syyt, kuten nykyisten sarjassa kilpailevien autonvalmistajien Toyotan ja Hyundain toivomukset. Ne haluavat kehittää yhä hybriditekniikkaa.

Mutta nyt on selvää, että Toyota ja Hyundai ovat ainoat sarjaan täysillä panostavat tallit ainakin vuoteen 2024 saakka. M-Sportin kautta mukana oleva Ford on sarjan kolmas tiimi.

Pöytä on katettu Rovanperälle. Olisi suurempi yllätys, jos Rovanperä ei tänä vuonna voittaisi mestaruutta kuin että hän voittaisi toisen mestaruutensa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperälle kelpasi kakkossija – mestaruusjuna raiteillaan

Kommentoi Facebookissa