Kalle Rovanperälle upea voitto Kroatian rallissa

Kalle Rovanperä ajoi Kroatian MM-rallin voittoon. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä päihitti voittotaistelussa Kroatian rallissa Ott Tänakin. Rovanperä esitti kisan päätöspätkällä hurjan ajosuorituksen.

RALLI Kalle Rovanperä ajoi sunnuntaina päättyneen Kroatian rallin voittoon. Jännittävä taisto ratkesi kisan päättäneellä Power Stagella, jolla Rovanperä nousi ykköseksi Ott Tänakin ohitse.

Toyotalla kisaava Rovanperä päihitti Hyundai-kuski Tänakin viimeisellä erikoiskokeella 5,7 sekunnilla. Kisan Rovanperä voitti 4,3 sekunnin marginaalilla.

Kilpailu näytti ratkeavan rengasvalintoihin, kun paremmin sadeolosuhteisiin soveltuvilla pehmeillä renkailla päätöspäivään lähtenyt Tänak oli noussut toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kärkeen kurottuaan Rovanperän selkeän johtoaseman. Power Stagellakin tie oli vielä paikoitellen märkä ja mutainen, mutta Rovanperä kykeni kovilla renkailla ajamaan hurjan suorituksen.

Rovanperä kuvailikin voittoaan maalissa uransa makeimmaksi.

– Olin varma, etten pystyisi olemaan niin nopea näillä renkailla, mutta painoimme todella kovaa ja mielestäni ansaitsimme sen tänä viikonloppuna, Rovanperä kertoi.

MM-osakilpailuvoitto oli Rovanperälle uran neljäs, mutta ensimmäinen asfalttirallissa.

– Aivan varmasti oli makein ja raskain myös, hän sanoi.

Tänak ajoi viimeisen erikoiskokeen riskejä vältellen. Hän oletti, että pehmeämmillä renkailla se riittäisi voittoon. Toisin kuitenkin kävi.

– Tein kaikkeni. En ottanut riskejä, etten ajaisi ulos, mutta Kalle ajoi hyvin. Ajoin myös puhtaasti enkä varsinaisesti tehnyt virheitä, Tänak sanoi

Rovanperä on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Saldona hänellä on kaksi voittoa sekä yksi nelossija.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa 32 pisteen erolla toisena olevaan Thierry Neuvilleen. Rovaperää voi jo pitää erittäin vahvana mestarisuosikkina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas selvisi säikähdyksellä – hyvä sprinttikisa

Kommentoi Facebookissa