KalPa yllätti Lukon – kärkipaikka Tampereelle

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

KalPa voitti Lukon 3-2. Se merkitsi Ilveksen nousua SM-liigan kärkipaikalle.

JÄÄKIEKKO Ilves nousi torstaina SM-liigan kärkeen, vaikka sillä ei ollut edes peliä. Takkuturkkien nousun kärkeen sinetöi Lukon 2-3 -tappio KalPalle Kuopiossa.

Lukko putosi tappionsa myötä kakkospaikalle. Ilves nousi maalieronsa turvin edelle.

Sarjassa kolmantena oleva KalPa oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Torstaina tuli voitto, josta joukkue sai kiittää Samu Perhosen loistavaa maalivahtipeliäkin.

Perhonen aloitti luukkuvahtina. Hän tuli tositoimiin reilun 15 minuutin jälkeen Eero Kilpeläisen loukkaannuttua.

Perhonen torjui kolmannessa erässä peräti 22 kertaa. Jonne Tammelan illan toiselle maalille hän ei voinut mitään, mutta se ei Lukolle riittänyt. Juuso Könösen toisen erän alussa tekemä KalPan kolmas maali jäi voittomaaliksi.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

– Ensimmäinen erä oli oikein mallikasta, mutta sitten hyökkäyspeli hävisi toisessa erässä. Pikkaisen enemmän saatiin tuloksen muodossa, mitä ansaittiin. Hyvä voitto, mutta pelissä jäi paljon toivomisen varaa, kommentoi KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen C Moren haastattelussa.

Ottelun katsojamäärä oli 1926, mikä vastaa tasoa, jolla KalPan yleisömäärät ovat tällä kaudella olleet. Koronasta huolimatta Kuopion jäähalliin mahtuu enemmänkin väkeä, mutta yhtään kotiotteluaan KalPa ei tällä kaudella ole myynyt vielä loppuun.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Jokerit hävisi KHL-farssin – Leijonien yleisömäärä rikottiin

Kommentoi Facebookissa