Jokerit hävisi KHL-farssin – Leijonien yleisömäärä rikottiin

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit joutui huippuotteluun SKA Pietaria vastaan erikoisella kokoonpanolla ja hävisi maalein 1-4.

JÄÄKIEKKO Kun Jokerit lähti SM-liigasta KHL:ään 2014, katosivat Jokereiden ja HIFK:n derbyt historian lehdille. SKA Pietari on KHL:ssä mielletty eräänlaiseksi Jokereiden korvaavaksi derbyvastustajaksi. Ainakin Jokereiden ja SKA:n ottelut ovat vetäneet Hartwall-areenalle hyvin yleisöä ja tunnelmaakin peleissä on riittänyt.

Tiistaina Jokerit kohtasi SKA:n ja veti paikan päälle kauden ennätysyleisönsä 4190 katsojaa. Väkeä oli paikan päällä enemmän kuin yhdessäkään Suomen maajoukkueen Leijonien ottelussa viime viikolla pelatussa Karjala-turnauksessa.

Valitettavasti Jokerit ei saanut pelata SKA:ta vastaan kunnollisella joukkueella. Jokereilla on valtava määrä miehiä koronakaranteenissa ja kaiken lisäksi karanteeniin on joutunut myös joukkueen valmennusjohto. SKA-ottelussa tositoimiin joutuikin seitsemän pelaajaa, jotka debytoivat KHL:ssä.

Jokerit ei hakenut korvaavaa väkeä pelkästään junioriosastolta. Mika Partanen, Matias Myttynen sekä Joonas Järvinen pestattiin Jokereihin viime sunnuntaina koeajalle.

Partaselle SKA-ottelu oli ensimmäinen KHL:ssä. Hän teki myös Jokereiden ainoan maalin, joka siis oli hänen ensimmäinen KHL-maalinsa.

Jokereiden valmentajana toimi SKA-ottelussa Tero Määttä. Hän valmentaa varsinaisesti Jokereiden U20-joukkuetta.

Partanen tasoitti 1-1:een, mutta muuten Jokereilla ei pelissä ollut paljoa jakoa. KHL:n huipputasoa edustava vastustaja näytti rutiininsa.

– Tekemisen meininkiä haluttiin nähdä ja niin mielestäni kaikilta näimmekin. Ohjeistettiin nuorempia, että turha on katsella ja ihmetellä, koska toiminta on samanlaista kuin muuallakin. Tekemisen kautta kaikki pystyvät tuomaan pöytään kaiken osaamisensa. Kentällä ei kannata taktiikoita liikaa miettiä, vaan pelata sydämellä, kommentoi Jokereiden tähtihyökkääjä Marko Anttila seuransa nettisivuilla.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Tilanne Jokereissa on varsin sekava. Koronapandemia riehuu Venäjällä kovilla kierroksilla, mutta sarjaa jatketaan ja Jokeritkin jatkaa vieraskiertueitaan karanteenien uhalla.

– Joitain jätkiä ei ole nähnyt melkeinpä kuukauteen. Osittain tiedostimme tämän ennen kauden alkua ja siitä puhuttiin jo silloin. Positiivisuutemme on kyllä mielestäni näkynyt hyvin ja yritetään sieltä huumorin kautta tuoda intohimoa jäälle peleihin. Se on meidän aseemme ollut tämän erikoisen tilanteen kanssa, Anttila kertoi.

Jokerit joutuu antamaan muille joukkueille rutkasti tasoitusta.

– En edes muista, milloin olisimme viimeksi harjoitelleet koko joukkue yhdessä. Totta kai sitä odottaa. Kaikki on tehty, mitä pystytään ja tilanne on tällä hetkellä tämä. Valoisammat päivät ovat edessä. Siihen luotetaan, Anttila sanoi.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa kahdeksantena. Tilanne ei ole joukkueen kannalta vielä huolestuttava, sillä eroa kolmostilaan on vain kolme pistettä. Jokerit on pelannut myös vähemmän otteluita kuin muut lännen joukkueet.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäjä teki oikean ratkaisun – Karjala-turnaus olisi ollut Nuorten Leijonien eduksi

Kommentoi Facebookissa