Kanada kuittasi lohkovoiton – Suomi saa vastaansa USA:n

Lauri Marjamäellä riittää pohdittavaa, kuinka saisi lisäenergiaa Leijonamiehistöön MM-kisoissa.

Lauri Marjamäellä riittää pohdittavaa, kuinka saisi lisäenergiaa Leijonamiehistöön MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Leijonamiehistö oli altavastaajana MM-kisojen alkulohkon päättäneessä ottelussa.

JÄÄKIEKKO Suomi oli jo varmistanut puolivälieräpaikkansa Pariisissa oteltavassa MM-kisalohkossaan, kun alkusarjan päätösottelussa vastaan asettui tuleva lohkovoittaja Kanada. Suomen panos oli lähinnä siinä, tulisiko seuraavassa ottelussa vastaan USA vai Venäjä.

Kanada aloitti ottelun armottomasti, kun Mitch Marner kuittasi Suomen hyökkäysinnon Kanadan vastahyökkäyksellä lukemiin 1–0 jo ajassa 2.46. Jani Lajunen pääsi iskemään takatolpalta vain 22 sekuntia myöhemmin ottelun tasoihin, mutta se ei vaahteralehtipaitoja hätkähdyttänyt.

Tappavan tehokkaassa ylivoimapelissään Colton Paraykon tykitti kiekon Harri Säterin selän taakse kun Joonas Järvinen ehti istua jäähyaitiossa vain kahdeksan sekuntia. Sebastian Aho istui omaa rangaistustaan 10 sekuntia, kun Mitch Marner maalasi toisen kerran.

Ottelun puolivälissä Brayden Point teki lukemiksi jo 4–1, ja kanadalaiset päästivät Suomen hetkeksi peliin mukaan. Julius Hongan kiemuroiden jälkeen Atte Ohtamaa iski lyöntilaukauksella siniviivalta 4–2-kavennuksen vielä toisessa erässä.

Kolmannessa erässä Matt Duchene karkasi Suomen puolustukselta läpiajoon ja viimeisteli loppulukemiksi 5–2. Suomi ei onnistunut kaventamaan enää edes kahden miehen ylivoimalla. Lopputulos tarkoitti sitä, että Leijonat kohtaa torstaina puolivälierässä USA:n.

Kommentoi Facebookissa