Kanada lähetti Leijonat laulukuoroon – ”Iso pettymys tietysti”

Leijonat ja Kanada kaukalossa MM-kisojen puolivälierässä. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Kanada voitti tehottomat Leijonat maalein 4-1. Suomen osalta turnaus on Tampereella ohi.

JÄÄKIEKKO Leijonat jäi jääkiekon arvoturnauksessa mitaleitta ensi kertaa viiteen vuoteen. Suomi lähti laulukuoroon jo puolivälierävaiheessa hävittyään MM-kisoissa Tampereella Kanadalle maalein 1-4.

Lopputulos oli ennen kaikkea seurausta suomalaisten tehottomuudesta.

– Vaikea tässä on mitään sen enempää sanoa. Nää viimeiset kolme peliä on aina tiukkoja. Niin kuin seiskapeli, kotiin tai jatketaan pelejä. Nyt jäi tähän kiinni, summasi Suomen NHL-hyökkääjä Kaapo Kakko.

– Olisi voinut olla toisenlainen peli, jos oltaisiin laitettu paikoista sisään ja olisi ollut 1-1 tai 1-0. Mutta se on helppoa tässä vaiheessa jossitella. 4-1 päättyi. Kyllä siinä vähän jäi, Kakko jatkoi.

Leijonilla oli alla neljä perättäistä peliä heikompaa vastustajaa vastaan. Kakon mukaan joukkue oli kuitenkin valmiina todella kovaan haasteeseen.

– Ehkä vähän toisenlainen kuin muutama edellinen peli. Tiedettiin, että Kanada tulee taas kovaa. Kanadalla on kova nippu kasassa kuitenkin ja pelaa fyysistä peliä.

Kakko myös painotti, ettei sillä ollut merkitystä, että Kanadalla oli sopivasti kovempia pelejä alla.

– En mä usko, että se vaikutti oikeastaan ollenkaan. Kyllä tässä oli suht kovia pelejä. Valmiina oltiin.

Ottelun hahmo oli Kanadan maalivahti, Montreal Canadiensia NHL:ssä edustava Samuel Montembeault. New York Rangersia edustava Kakko ei pelannut häntä vastaan ensimmäistä kertaa.

– Olen pelannut häntä vastaan muistaakseni. Kyselin vähän hänestä muilta, mutta ei sen ihmeempää valmistautumista ollut. Pelasi tosi hyvän pelin tänään. Onnittelut hänelle.

Montembeault torjui myös Kakon läpiajon.

– Pieni vetoharhautus ja sivulle, mitä olen tykännyt tehdä. En tiedä, miten hyvin veska oli mukana. Ei jäänyt mitään palaa, mistä olisin voinut koittaa laukaista. Yritin toisesta aallosta, mutta ei mennyt ihan puikkoihin se laukaus, Kakko Montrealin veskarin työskentelystä tilanteessa.

Myös Kanadan puolustuspeli toimi hyvin. Kolmannessa erässä Suomi ei saanut takaa-ajoaan käyntiin.

– Puolustivat hyvin johtoasemassa kolmannessa erässä. Ei me ihan kauheasti saatu. Oli siinä itselläkin tonttia välillä, Kakko arvioi.

Kakko ei ruvennut spekuloimaan Nokia-areenan jään heikolla kunnolla.

– Pystyin niitä juttuja tuomaan hyökkäyspäässä, joita halusinkin tuoda. Silloin tällöin vähän pomppii. Se kuuluu tähän lajiin.

Miksi Leijonien peli sitten tökki isoja maita vastaan? Kanadaa, Yhdysvaltoja ja Ruotsia vastaan Leijonat onnistui maalinteossa vain kerran.

– En osaa tohon tässä kohtaan sanoa. Meillä oli paikat, mutta ei pomppinut sisään. Ei mennyt tänään, Kakko vastasi.

Kakko oli voittamassa 2019 MM-kultaa sekä nuorten että miesten kisoissa. Paluu maajoukkueeseen neljä vuotta myöhemmin tarjosi tuloksellisen pettymyksen.

– Iso pettymys tietysti. Kaikki varmaan odotti samanlaista loppuun kuin viime vuonna. Sitä tänne tultiin hakemaan, hän summasi.

Kanada kohtaa välieräottelussa Latvian, joka voitti yllättäen Ruotsin 3-1. Toisessa välieräottelussa lauantaina vastakkain ovat Yhdysvallat ja Saksa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Aleksander Barkov ei tullutkaan Tampereelle – Florida pelaa Stanley Cupin finaaleissa

Kommentoi Facebookissa