Aleksander Barkov ei tullutkaan Tampereelle – Florida pelaa Stanley Cupin finaaleissa

Florida Panthers oli vähällä karsiutua pudotuspeleistä, mutta etenikin itäisen konferenssin voittoon. (Kuva AOP)

Florida teki ihmenousun. Aleksander Barkov oli lähellä MM-kisamatkaa, mutta pelaakin tänä keväänä Stanley Cupin finaaleissa.

JÄÄKIEKKO Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers on saavuttanut paikan NHL:n Stanley Cupin finaaleihin. Florida päihitti idän konferenssifinaaleissa Carolina Hurricanesin otteluvoitoin 4-0.

Carolinalle tarjoiltiin karu ratkaisu. Sarjan neljännessä ottelussa keskiviikkona varsinaista peliaikaa oli pelaamatta 4,3 sekuntia, kun Barkov syötti ylivoimalla Matthew Tkachukille. Florida voitti ottelun sillä maalilla 4-3.

Carolinan suomalaistähti Sebastian Aho oli murheen murtama.

– Se on syvältä. Se on melkein hämmentävää, Aho tilittää tuntojaan NHL:n verkkosivuilla.

– Mitä juuri tapahtui? Tämä on kovaa. On vaikeaa antaa hyvää vastausta juuri nyt, ottelussa 19.15 minuuttia pelannut Aho jatkoi.

Aho jäi kauden viimeisessä ottelussa ilman tehopisteitä. Hänen seurakaverinsa Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi sen sijaan kuittasivat pisteen miehen.

Teräväinen iski 2-2 -tasoituksen ajassa 22.51. Kotkaniemi merkittiin maalin kakkossyöttäjäksi.

Barkov kuittasi ratkaisevasta ottelusta kaksi syöttöpistettä. Hänen seurakaverinsa Anton Lundell ja Eetu Luostarinen jäivät tehopisteittä.

NHL:ssä on hoettu taikauskon hölinöitä, ettei konferenssifinaalien voittopokaaliin saisi koskea. Itäisen konferenssin mestaruuspystin saaneen Panthersin pelaajat eivät olleet taikauskoisia, vaan koskivat kukin vuorollaan pystiä

Sasha ja hänen uusi ystävänsä”, Panthers kirjoitti Twitter-tilillään saatesanoiksi kuvaan, jossa Barkov pistelee pystiä käsissään.

– On vaikea selittää sitä juuri nyt. Kaikki vain tapahtui niin nopeasti. Tämä merkitsee niin paljon, Barkov kommentoi.

– Se ei ole ollut helppoa, eikä kukaan ole sanonut, että se tulee olemaan helppoa, Barkov jatkoi viitaten Stanley Cup -finaaleihin.

Tkachuk säesti Barkovia. Panthersin itseluottamus on viimeistään nyt tapissa. Vaikeudet ovat koulineet Panthersista vaarallisen vastustajan kenelle tahansa.

– Ansaitsimme tämän, emmekä todellakaan saavuttaneet sitä helpolla tavalla. Mutta ansaitsimme sen, illan sankari Tkachuk toisti painavaa sanomaansa.

Panthersin paikka Stanley Cupin finaaleissa on merkittävä yllätys. Olihan joukkue vähällä karsiutua koko pudotuspeleistä.

Huhtikuun alussa uutisoitiin jo, että Barkov olisi lähellä matkaa jääkiekon MM-kisoihin Tampereelle, mutta Florida etenikin täpärästi jatkoon ja on sen jälkeen tehnyt hurjaa jälkeä.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Tässä on jääkiekon MM-kisojen puolivälierien aikataulu

Kommentoi Facebookissa